flink-meer-herrie-boven-de-stad-door-onderhoud-schiphols-zwanenburgbaan

Flink meer herrie boven de stad door onderhoud Schiphols Zwanenburgbaan

De komende maanden zal er in de stad aanzienlijk meer overlast van vliegtuigen zijn. Schiphol zal vanaf 17 juni onderhoud uitvoeren aan de Zwanenburgbaan, waardoor een groter aantal vluchten over verschillende delen van de stad zal gaan. Door de sluiting van de start- en landingsbaan zullen de Buitenveldertbaan, de Kaagbaan en de Schiphol-Oostbaan vaker worden gebruikt, meldt Schiphol. Met name op de Buitenveldertbaan en de Kaagbaan zal het drukker worden, aangezien deze banen zowel voor vertrekkende als aankomende vliegtuigen zullen worden ingezet.

Bij gebruik van de Schiphol-Oostbaan zullen vliegtuigen via Noord, over het centrum, Oud Zuid en Nieuwe Meer naderen. Bewoners van deze gebieden zullen dus veel vaker vliegtuigen over horen komen. Bij het gebruik van de Buitenveldertbaan zullen vooral bewoners van Zuidoost en Amstelveen last hebben.

Reparaties aan het asfalt en de markeringen zullen worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan, evenals het controleren van bekabeling, doorspoelen van regenwaterafvoer, schoonmaken van lampen en maaien van omliggende grasvelden. Als alles volgens plan verloopt, zullen de werkzaamheden op 28 juni worden afgerond.

Vanaf 29 juni zal de Zwanenburgbaan weer open zijn, maar zal deze veel minder worden gebruikt dan normaal vanwege de vervanging van het verouderde landingssysteem. Luchtverkeersleiding Nederland verwacht tot medio september nodig te hebben om het systeem te moderniseren.

Van half augustus tot half september zullen meetvluchten worden uitgevoerd om te controleren of het vernieuwde systeem nauwkeurig genoeg werkt. Gedurende deze periode zal de Zwanenburgbaan ook gesloten zijn voor vertrekkende vliegtuigen. Zelfs nadat de testen zijn afgerond, zal de Zwanenburgbaan beperkt kunnen worden gebruikt, aangezien het systeem twee maanden foutloos moet werken voordat het ook bij beperkt zicht kan worden gebruikt.

Als alles volgens plan verloopt, kan de baan op zijn vroegst medio november onbeperkt worden gebruikt. 💬 Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938!