wcq-2026-super-eagles-laten-opnieuw-punten-vallen-na-1-1-gelijkspel-tegen-zuid-afrika

WCQ 2026: Super Eagles laten opnieuw punten vallen na 1-1 gelijkspel tegen Zuid-Afrika

Het waren opnieuw puntenverlies voor de Super Eagles nadat ze moesten terugkomen van een doelpunt en een 1-1 gelijkspel moesten spelen tegen de Zuid-Afrikaanse Bafana Bafana op speeldag 3 van de 2026 FIFA Wereldbeker kwalificatiewedstrijden. De Eagles zijn er nu niet in geslaagd drie wedstrijden op rij te winnen in de kwalificatiewedstrijden en staan ​​op de vijfde plaats met drie punten, terwijl Zuid-Afrika de vierde plaats bezet met vier punten.

Themba Zwane bezorgde de Zuid-Afrikanen tegen de gang van het spel de leiding voordat Fisayo Dele-Bashiru vroeg in de tweede helft gelijk maakte voor de Eagles. Het volgende voor de Eagles is een uitreis naar Ivoorkust, waar ze het op maandag 10 juni opnemen tegen de op de derde plaats geplaatste Republiek Benin.

Paul Onuachu kreeg na drie minuten de eerste kans, maar kon zijn kopbal van dichtbij niet op doel richten. In de 8e minuut sneed Ademola Lookman vanaf links naar binnen, maar zijn schot ging over de lat. Na 10 minuten had Zuid-Afrika het eerste schot op doel van buiten het strafschopgebied, maar Stanley Nwabali kwam goed neer om het schot te stoppen. In de 12e minuut lanceerde Zuid-Afrika een counter, maar Benjamin Tanimu maakte tijdig een hoekschop.

De Zuid-Afrikanen wonnen een vrije trap in een gevaarlijk gebied, maar Themba Zwane knalde zijn inzet naast het doel. In de 27e minuut bereikte Ndidi de rechtervleugel, maar leverde een slechte voorzet af die goed werd afgehandeld door Ronwen Williams. Zwane opende de score na 29 minuten nadat hij een slimme pass had gekregen en twee markers had verslagen voordat hij de bal achter in het net plaatste. Na 33 minuten dreef Kelechi Iheanacho een vrije trap binnen, maar die ontweek iedereen in het strafschopgebied.

Met nog tien minuten te gaan verdubbelde Zuid-Afrika bijna de voorsprong, maar Nwabali haastte zich snel naar buiten om het gevaar te blussen voordat Tanimu de rebound wegwerkte. Elias Mokwana behaalde bijna de tweede plaats van Zuid-Afrika, maar raakte zijn inzet naast het doel, terwijl Nwabali te verslaan was. Met nog vijf minuten te gaan in de eerste helft probeerde Ndidi een schot van mm buiten het strafschopgebied, maar dat werd gered door de Zuid-Afrikaanse keeper.

Onuachu kwam in de 42e minuut dichtbij een voorzet van Lookman, maar de keeper redde goed. Dele-Bashiru maakte na 46 minuten de gelijkmaker toen hij een pass kreeg van Alex Iwobi, zijn marker op afstand hield voordat hij een laag schot voorbij Williams sloeg. In de 53e minuut rende Dele-Bashiru door op een pass van Lookman, maar hij werd doorgeklopt, maar de scheidsrechter gaf geen enkele fout.

In de 58e minuut brak Mokwana op links, maar zijn zwakke treffer werd goed gestopt door Nwabali. De Eagles moesten in de 61e minuut tot een wissel overgaan toen Alhassan Yusuf de geblesseerde Dele-Bashiru verving. Met nog twintig minuten te gaan lanceerden de Zuid-Afrikanen een lange bal, maar Nwabali rent zijn gebied uit om het gevaar weg te nemen.

Bright Osayi-Samuel kreeg in de 72e minuut een goede kans, maar zijn inzet belandde rechtstreeks op de keeper. Percy Tau kreeg in de 74e minuut een grote kans, maar zijn zwakke poging werd gered door Nwabali. Aan de andere kant maakte Samuel Chukwueze er bijna 2-1 van, nadat hij op doel werd ingespeeld en zijn inzet op de lat zag belanden. Met nog negen minuten te gaan kwam Lookman in het strafschopgebied, maar zijn schot werd geblokt. Lookman kreeg na 87 minuten nog een kans, maar slaagde er niet in zijn schot op hem te richten na een vlotte pass van Raphael Onyedika. In de extra tijd stuurde Lookman een krultang die Williams Palmer wegstuurde voor een hoekschop. Terem Moffi had een grote kans om de overwinning te behalen voor de Eagles, maar kon Williams niet één op één verslaan.