opnieuw-verschillende-afd-politici-aangevallen-in-duitsland

Nieuwe aanval op AfD-politici in Duitsland

Opnieuw zijn er politici van de Duitse radicaal-rechtse politieke partij AfD op verschillende plaatsen in Duitsland aangevallen. In het centrum van Karlsruhe vond de mishandeling door gemaskerde daders plaats voor een café.

Volgens de partij werden twee politici aangevallen door gemaskerde mannen met een honkbalknuppel. De politie bevestigde dat er een stok werd gevonden op de plaats van het incident. In Dresden werd een 70-jarig parlementslid van AfD ook aangevallen in het gezicht door een 47-jarige man.

De AfD meldde dat de politici lichtgewond raakten en ter plaatse behandeld konden worden. Vijf verdachten werden opgepakt maar later vrijgelaten nadat ze hun persoonsgegevens hadden opgegeven. Andere verdachten wisten te ontkomen.

Dit is niet het eerste incident waarbij AfD-politici doelwit zijn. Eerder werd een AfD-politicus in Dresden in zijn gezicht geslagen tijdens verkiezingscampagnes. Ook in Mannheim werd een AfD-kandidaat voor de gemeenteraad neergestoken met een mes.

Het toegenomen geweld tegen politici in Duitsland baart zorgen. Zowel links- als rechtsgeoriënteerde politici zijn slachtoffer geworden van fysieke aanvallen. De Duitse bondskanselier heeft dergelijke aanvallen veroordeeld als “schandalig en laf”.