brusselse-buiten-en-binnenring-volledig-vrijgegeven-na-dodelijk-ongeval-vanmorgen54-jarige-vrachtwagenchauffeur-raakte-vangrail

Brusselse Buiten- en Binnenring volledig vrijgegeven na dodelijk ongeval vanmorgen: 54-jarige vrachtwagenchauffeur raakte vangrail

De Brusselse Buiten- en Binnenring zijn volledig vrijgegeven nadat een ongeval vanochtend heel wat verkeershinder veroorzaakte tijdens de ochtendspits. Dat laat het Vlaams Verkeerscentrum weten. De vrachtwagenchauffeur die om het leven kwam, was een 54-jarige man uit Huldenberg.

Na heel wat files en verkeershinder vanochtend, zijn de Binnen- en Buitenring rond Brussel weer volledig vrijgemaakt. Het Vlaams Verkeerscentrum vroeg chauffeurs om de Ring rond Brussel te vermijden en om via Antwerpen te rijden, wanneer ze zich van oost naar west moesten verplaatsen.

“Om iets voor 5 uur vanmorgen is een vrachtwagen, die ter hoogte van Zaventem op de Binnenring rond Brussel reed, van zijn rijstrook afgeweken, door de middenberm gegaan en op de Buitenring terechtgekomen”, vertelt An Berger, woordvoerder van de federale politie. “De bestuurder van de trekker-oplegger, een 54-jarige man, is ter plaatse overleden”, zegt parketwoordvoerder Ingrid Moriau. Het parket bevestigt dat de man afkomstig was uit Huldenberg, in Vlaams-Brabant. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.

“Het parket stelde een verkeersdeskundige, een wetsdokter en het labo aan”, vertelt Moriau. “Uit de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige blijkt dat de aanhangwagen de vangrail langs de rechterkant heeft geraakt, waardoor de band is losgekomen. Het voertuig is daardoor onbestuurbaar geworden en is beginnen schuiven richting de stenen middenberm van de autostrade, waar hij volledig gekanteld is.”

Door het ongeval was er brandstof gelekt en verloor de vrachtwagen een deel van zijn lading. “De lading betreft ongeveer 30 ton graan”, vertelde Wouter Jeanfils van Hulpverleningszone West. “Dat is volledig op de rijweg terechtgekomen.” Het duurde enkele uren om alles op te ruimen.