pro-palestina-demonstratie-arnhem-ernstig-ongeval-lienden

Pro-Palestina demonstratie Arnhem en ernstig ongeval in Lienden

Vandaag, 9 juni – Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie. Laatst bijgewerkt: Vandaag, 17:54 uur.

Een auto is op zijn zijkant in een sloot beland op de Molenstraat in Lienden. Het voertuig raakte vermoedelijk eerst een boom en is daarna in de sloot terechtgekomen, meldt een 112-correspondent ter plaatse. De hulpdiensten rukten groots uit met meerdere ambulances en ook een traumahelikopter. Twee inzittenden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer was druk bezig met het bevrijden van de overige personen in de auto, aldus de correspondent. In totaal zijn vijf personen naar het ziekenhuis overgebracht. © Persbureau Heitink.

Voor het Provinciehuis in Arnhem vind zondagmiddag een pro-Palestina demonstratie plaats. De politie spreekt van een rustige demonstratie zonder conflicten. Er zijn meerdere sprekers aanwezig om de tientallen demonstranten toe te spreken. Op de grond ligt een grote Palestinavlag. © Persbureau Heitink.

Eén fietser is ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig fietsongeluk op de Tullekensmolenwg in Beekbergen. Twee fietsers waren aan het fietsen toen één van hen viel en hierbij ongelukkig terecht kwam. Naast drie ambulances en de politie werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De fietser is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van de fietser is niet bekend. Ook de oorzaak van de valpartij is nog onbekend. © Luciano de Graaf.

Een automobiliste is zondagmiddag aan de Maasstraat in Apeldoorn van de weg geraakt. Ter hoogte van het voetbalveld wilde de automobiliste remmen, maar in plaats daarvan trapte ze het gaspedaal in. De vrouw raakte van de weg, reed een verkeersbord en prullenbak omver en kwam tegen een boom tot stilstand. De automobiliste en haar bijrijder raakten niet gewond. De auto, het verkeersbord en de prullenbak raakte wel flink beschadigd. © Luciano de Graaf.

De mannen van 34 en 36 die vrijdagavond werden aangehouden in Doetinchem worden verdacht van het beschieten van een bootje met een wapen. Volgens de melder, die op de boot zat, werd hij beschoten vanaf de kant toen hij op de Oude IJssel voer. De politie trof een luchtdrukwapen aan bij de mannen. De politie houdt het op een mogelijke schietpartij en meldt dat het onderzoek nog loopt.

In Ooij is een man door de brandweer uit een hek bevrijdt. Hij kwam zaterdagmiddag klem te zitten toen hij over het hek wilde klimmen. Volgens een 112-fotograaf ter plaatse ging hij achter een hond aan. De brandweer moest de man bevrijden. De man raakte gewond aan zijn been. © Persbureau Heitink.

Een auto is tegen een woning gebotst in Tiel. Dat gebeurde zondagmiddag aan de Wulpstraat. Het is niet duidelijk hoe het kan dat de auto op de woning gebotst is. De bestuurster kwam met de schrik vrij. Zowel de woning als de auto zijn beschadigd, zo meldt een 112-fotograaf ter plaatse. © Persbureau Heitink.

Op een incident in Velp zijn veel agenten afgekomen. Dat gebeurde zaterdagmiddag aan de President Kennedylaan. De politie meldt dat het ging om een ruzie waarbij een mes is gebruikt. Er raakte niemand zwaargewond en de politie heeft ook niemand aangehouden, omdat niemand aangifte wilde doen. © Omroep Gelderland.

De politie in Duiven had afgelopen donderdag de handen vol aan een roekeloze scooterrijder. De bestuurder reed met hoge snelheid en bedekte zijn kentekenplaat met z’n hand toen hij de politie zag. De scooterrijder kwam ten val. Hierdoor moest de bestuurder er te voet vandoor. Agenten wisten hem in de kraag te vatten. Het bleek te gaan om een jongen van 17 jaar oud. Hij had geen rijbewijs voor de brommer en is al vaker op dat vergrijp betrapt. De scooter is zwaar beschadigd en door de politie in beslag genomen. De bestuurder bleek toch wel gewond door de val en is per ambulance naar ziekenhuis Rijnstate gebracht. Verder meldt de politie ook dat in Westervoort op hetzelfde moment een fietser gewond raakte door een botsing met een andere scooterrijder.

Een opmerkelijke melding voor de politie in Zevenaar. Bij werkzaamheden voor de aanleg van een hoogspannibgskabel werd vrijdag een bom aangetroffen aan de Eldrikseweg in Angerlo. “De Explosieve Opruimingsdienst is ter plaatse gekomen en heeft geconcludeerd dat het om een Engelse 25-ponder brisantgranaat ging”, meldt de politie. Het ding komt uit de Tweede Wereldoorlog. De dienst heeft de bom op een veilige manier tot ontploffing gebracht. De werkzaamheden worden maandag weer hervat.

Een opmerkelijk ongeval tussen Meddo en Winterswijk. Een bestuurder botste zaterdagavond met zijn auto op een ree. Dat gebeurt op zich wel vaker, maar in dit geval vloog de auto in brand.

Een ongeval, zaterdagavond. En wel op de kruising Rijksstraatweg met de Herman Kuijkstraat in Geldermalsen. Een personenauto en een fietser botsten op elkaar. De man op de fiets is afgevoerd met de ambulance naar het ziekenhuis in Tiel, meldt een 112-correspondent ter plaatse. © Persbureau Heitink.