news-24072024-235119

Met de zomer in aantocht veranderen ook onze kledingkeuzes, maar wat is eigenlijk passend om te dragen op kantoor tijdens warme dagen? Dit is een vraag waar veel kantoormedewerkers hun mening over hebben.

Natuurlijk zou iedereen het liefst op het strand of op een terras willen zijn met mooi weer, maar als je geen vakantie hebt, zul je toch op kantoor moeten verschijnen. Maar wat mag je eigenlijk dragen op een warme dag op kantoor?

Uit een onderzoek onder bijna 5000 kantoormedewerkers blijkt dat het merendeel van hen (65 procent) vindt dat het dragen van een korte broek op een warme dag op kantoor moet kunnen. Echter, de broek mag niet te kort zijn en niet boven de knie uitkomen. Ook het type korte broek en de zichtbaarheid voor klanten spelen een rol volgens de deelnemers aan het onderzoek.

Naast korte broeken zijn er ook andere kledingstukken die volgens de meerderheid van de respondenten wel kunnen op een warme dag op kantoor, zoals rokken of jurken tot net boven de knie, shirts met een ‘Hawaii-print’ en nette sandalen. Echter, teen- of badslippers worden over het algemeen niet geaccepteerd op kantoor.

Er zijn ook kledingkeuzes die als ongepast worden beschouwd op kantoor, zoals doorschijnende kleding, naveltruitjes, crop tops en shirts met decolleté. Deze worden gezien als onprofessioneel en te afleidend. De jongere generatie kijkt over het algemeen wat ruimdenkender naar kledingkeuzes op de werkvloer, maar ook zij hebben hun bedenkingen bij kleding die als ’te sexy’ wordt beschouwd.

Er bestaat verdeeldheid over het dragen van mouwloze shirts op kantoor, waarbij 47 procent vindt dat het kan en 50 procent het niet geschikt vindt. Er wordt opgemerkt dat een mouwloos shirt voor vrouwen acceptabel is, maar voor mannen als ‘vies’ wordt beschouwd.

Al met al is het duidelijk dat er verschillende meningen bestaan over wat wel en niet gepast is om te dragen op kantoor tijdens warme dagen. Het is belangrijk om rekening te houden met de bedrijfscultuur en de verwachtingen van klanten bij het maken van kledingkeuzes voor het werk. Het is altijd goed om te onthouden dat professionaliteit en comfort hand in hand kunnen gaan, zelfs op de warmste dagen van het jaar.