news-03082024-014324

We zitten midden in het zomerseizoen van het populaire quizprogramma De Slimste Mens. Kijkers waren opgelucht toen een bepaalde deelnemer het strijdtoneel moest verlaten. Presentator Philip Freriks kon zijn verbazing niet verbergen na de blunder die plaatsvond tijdens de dagfinale.

Volgende zomer zal voormalig NOS-man Herman van der Zandt de rol van presentator Philip Freriks overnemen. Van der Zandt was dit seizoen al actief als stagiair, dus hij zal bekend zijn bij de kijkers.

In de aflevering van gisteravond van De Slimste Mens was er veel ophef over het vertrek van Afke Boven. Maar voordat ze moest vertrekken, zorgde het finalespel voor zweet en een grote fout. Maarten van Rossem, ook wel bekend als ‘de fractievoorzitter van de feitenpartij’, kreeg een vraag over een vakantieprogramma waarin senioren met een caravan op vakantie gaan. Van Rossem gaf een grappig antwoord en liet zijn unieke karakter zien.

Tijdens het Galerij-onderdeel van de show wist de microbioloog en feestzanger Gullie indruk te maken door veel vogels te herkennen. Hij bleek een amateur-vogelaar te zijn en verbeterde zijn positie in het spel. Uiteindelijk werd schrijver en uitdager Nikki Dekker uitgeroepen tot de slimste van de dag, waardoor Gullie en Boven het tegen elkaar moesten opnemen in de finale.

In de dagfinale maakten beide finalisten tactische fouten, wat resulteerde in het vertrek van Afke Boven uit het programma. Kijkers deelden hun vreugde op sociale media over haar vertrek. De spanning en hilariteit van De Slimste Mens werden weer duidelijk in deze aflevering.

Het is altijd leuk om De Slimste Mens terug te kijken via NPO Start. Naast het spel zelf zorgen ook de grappige momenten en blunders van de deelnemers voor vermaak bij de kijkers. Het is een programma dat zowel deelnemers als kijkers blijft verrassen en vermaken.