news-15082024-204623

Louisa en Rowan, het bekende transgenderstel, hebben onlangs hun tweede huwelijk gevierd, dit keer voor de kerk. Het hele proces van het plannen en uitvoeren van de ceremonie was niet zonder uitdagingen, maar uiteindelijk hebben ze hun wens laten uitkomen. Het Nederlandse kerkgenootschap weigerde hen een huwelijksceremonie aan te bieden vanwege hun transgenderidentiteit, maar een Italiaanse kerk opende wel haar deuren voor het paar. Een Belgische pastoor vergezelde Louisa en Rowan tijdens hun speciale dag.

Het transgenderduo, dat al tien jaar op televisie te zien is, had al eerder een huwelijksceremonie gehad, maar het officiële kerkelijke huwelijk ontbrak nog. Na de geboorte van hun zoontje Mikai in 2017, wilden Louisa en Rowan hun liefde en toewijding voor elkaar nogmaals bevestigen door voor de kerk te trouwen. Hun huwelijksceremonie is nu te volgen op TLC in het programma Louisa & Rowan: De Italiaanse Bruiloft.

Louisa en Rowan wilden al lange tijd voor de kerk trouwen, maar werden geconfronteerd met afwijzingen vanwege hun transgenderidentiteit. Louisa legt uit dat het voor hen belangrijk was om hun liefde op een officiële manier te bezegelen en te laten zien dat ze voor altijd samen zullen zijn. Na het overlijden van Louisa’s broertje in 2022, werd het verlangen naar een kerkelijk huwelijk nog sterker.

Het koppel ondervond moeilijkheden bij het vinden van een kerk die bereid was om hen te trouwen. In Nederland werden ze geconfronteerd met afwijzingen vanwege hun transgenderidentiteit, maar in Italië vonden ze wel een kerk die hun huwelijk wilde voltrekken. Uiteindelijk vonden ze een Belgische pastoor die bereid was om hen te trouwen en hen te begeleiden tijdens de ceremonie.

Louisa benadrukt het belang van het maken van een statement door voor de kerk te trouwen als transgenderkoppel. Ze uit haar teleurstelling over de bekrompen reacties die ze hebben ontvangen en pleit voor meer acceptatie en gelijkheid voor iedereen, ongeacht hun genderidentiteit. Het huwelijk van Louisa en Rowan is niet alleen een uiting van hun liefde, maar ook een boodschap van inclusiviteit en diversiteit.

Het transgenderduo hoopt met hun huwelijk een voorbeeld te zijn voor anderen en aan te tonen dat liefde geen grenzen kent. Ondanks de tegenstand die ze hebben ervaren, blijven Louisa en Rowan vastberaden om hun dromen na te jagen en zichzelf te zijn. Ze zijn vastbesloten om de weg te effenen voor meer acceptatie en begrip in de samenleving.

Het huwelijk van Louisa en Rowan in Italië was een sprookjesachtige gebeurtenis, vol emotie en liefde. Het paar straalde in hun trouwkledij en de ceremonie was gevuld met prachtige details en muziek. Louisa droeg een speciale trouwjurk, gemaakt door Mary Borsato, die perfect bij de gelegenheid paste. Het feest na de ceremonie was intiem en warm, met dierbaren die het gelukkige paar omringden.

Naast hun huwelijk in Italië kijken Louisa en Rowan uit naar de toekomst, waar ze hun 25-jarig jubileum en beide 40e verjaardagen zullen vieren. Het geheim achter hun langdurige relatie is communicatie en wederzijdse steun, vooral in moeilijke tijden. Ze blijven elkaar inspireren en motiveren om samen te groeien en gelukkig te zijn.

Louisa blijft vastberaden om haar dromen na te jagen, waaronder de wens om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Ondanks de uitdagingen en tegenslagen, blijft ze optimistisch en vastbesloten om haar doelen te bereiken. Louisa en Rowan zijn een voorbeeld van doorzettingsvermogen en liefde, en ze hopen anderen te inspireren om zichzelf te zijn en voor hun dromen te vechten.

Louisa & Rowan: De Italiaanse Bruiloft is vanaf nu wekelijks te zien op TLC, waar kijkers een kijkje kunnen nemen in het liefdevolle leven van dit bijzondere transgenderkoppel. Het programma biedt een inkijkje in hun relatie, hun strijd en hun overwinningen, en laat zien dat ware liefde geen grenzen kent. Louisa en Rowan blijven vastberaden om te blijven vechten voor acceptatie en gelijkheid, en om een lichtend voorbeeld te zijn voor anderen.