news-20082024-014742

Hoe Iris (25) €2400 per maand spaart met haar spaarrekening

Iris is een 25-jarige research technician die werkzaam is in een medicijn tests laboratorium. Samen met haar vriend heeft ze een koopwoning weten te bemachtigen en zijn ze nu aan het sparen voor hun bruiloft. De woningmarkt was destijds erg competitief, waarbij ze uiteindelijk 50.000 euro hebben overboden om hun huidige huis te kunnen kopen. Ondanks deze extra kosten, hebben ze geluk gehad en zijn ze erin geslaagd om hun droomhuis te bemachtigen.

Financiële situatie van Iris

Op dit moment staat er ongeveer 18.000 euro op de gezamenlijke spaarrekening van Iris en haar vriend. Ze gooien al hun inkomsten bij elkaar en verdelen het geld maandelijks in verschillende potjes, waaronder voor huisdieren, boodschappen, hypotheek, auto en leuke activiteiten. Met een gezamenlijk netto inkomen van ongeveer 6000 euro per maand, waarvan Iris 2400 euro spaart, hebben ze de luxe om veel te kunnen sparen en toch leuke dingen te blijven doen.

Doelen van het spaargeld

Naast het sparen voor hun bruiloft en huwelijksreis naar Indonesië, hebben Iris en haar vriend ook de droom om ooit een bed & breakfast te openen in het buitenland. Voor de bruiloft hebben ze een budget van 10.000 euro vastgesteld, waarbij ze keuzes moeten maken en concessies moeten doen. Ze vinden het belangrijk dat al hun gasten de hele dag aanwezig kunnen zijn en genieten van eten en drinken, wat resulteert in een gastenlijst van ongeveer zestig personen.

Schulden en aflossingen

Iris heeft tijdens haar studie flink geleend, waardoor ze momenteel een studieschuld van 23.000 euro heeft openstaan. Ze is echter begonnen met aflossen en maakt zich niet al te veel zorgen, aangezien ze onder het leenstelsel valt en er ruim de tijd voor heeft om het bedrag terug te betalen. Haar vriend heeft ook een schuld van ongeveer 60.000 euro, waarbij ze hebben besloten om voorlopig de schuld te laten staan en later eventueel versneld af te lossen.

Financiële tip van Iris

Iris benadrukt het belang van het hebben van overzichtelijke potjes om zo te kunnen zien waar het geld naartoe gaat. Het helpt haar om een duidelijk plan te hebben en een doel voor ogen te houden. Zelfs kleine bedragen kunnen op jaarbasis flink oplopen, dus het is belangrijk om consistent te blijven sparen en trots te zijn op wat je hebt bereikt.

Conclusie

Iris laat zien hoe het mogelijk is om op jonge leeftijd al flink te kunnen sparen en financiële doelen te kunnen behalen. Door een goed overzicht te houden en bewuste keuzes te maken, kunnen zij en haar vriend genieten van hun spaargeld en tegelijkertijd werken aan hun toekomstplannen. Het is een inspirerend verhaal dat laat zien dat financiële discipline en planning tot mooie resultaten kunnen leiden.