news-26082024-113023

Martien Meiland streeft naar meer rust en minder verplichtingen: ‘Genieten van rust’

Martien Meiland, bekend van de realityserie Chateau Meiland, heeft aangegeven dat hij langzaamaan begint na te denken over zijn pensioen. De 63-jarige Meiland wil het in de toekomst rustiger aan gaan doen en genieten van meer vrije tijd. Hij vertelt in een interview met het AD dat hij zich voorstelt om over een paar jaar minder verplichtingen te hebben en simpelweg te kunnen genieten van de rust.

Rustiger aan doen
Meiland denkt eraan om misschien ergens twee dagen in de week te gaan werken, of bijvoorbeeld koffie te schenken in een verzorgingstehuis. Hij lijkt het idee van werken in een verzorgingstehuis wel gezellig te vinden. “Over een jaar of vier. Geen verplichtingen, gewoon rust,” aldus de realityster. Meiland is vanaf vanavond weer te zien in een nieuw seizoen van Chateau Meiland, waarin hij samen met zijn familie avonturen beleeft.

Erica Renkema denkt nog niet aan pensioen
Terwijl Martien Meiland al begint na te denken over zijn pensioen, is zijn vrouw Erica Renkema daar nog niet mee bezig. De 60-jarige Erica wil nog niet denken aan haar ‘oude dag’. Ze geeft aan dat pensioen voor haar nog ver weg is en dat ze altijd heel actief is geweest. Erica geniet ervan om bezig te zijn en kan zichzelf niet voorstellen om stil te zitten. “Wat doe je dan de hele dag?” vraagt ze zich af.

Succes van Chateau Meiland
De Meilandjes werden in 2019 bekend dankzij hun realityserie Chateau Meiland. De serie, die het dagelijkse leven van de familie volgt, werd al snel een hit en kreeg seizoen na seizoen. In 2019 won Chateau Meiland zelfs de Gouden Televizier-Ring. Daarnaast lanceerde de familie in 2022 de podcast Wat Goéééd!, waarin Erica en Martien Meiland op een positieve manier het laatste nieuws bespraken.

Nieuw seizoen van Chateau Meiland
Vanaf vandaag zijn de Meilandjes weer te zien in een nieuw seizoen van Chateau Meiland, genaamd Chateau Meiland en Route. In dit seizoen trekken ze kamperend richting het zuiden. Martien Meiland geeft aan dat hij dacht dat het makkelijker zou zijn, maar dat het toch een hele uitdaging is om elke dag in een kleine camper door te brengen. Ondanks de moeilijkheden is het avontuur zeker voor herhaling vatbaar, aldus Meiland.

Subheadings
Martien Meiland denkt aan pensioen
Erica Renkema nog niet klaar voor pensioen
Het succes van Chateau Meiland
Nieuw seizoen van Chateau Meiland

Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Voor Martien Meiland betekent dit dat hij langzaam begint na te denken over zijn pensioen en meer rust wil. Aan de andere kant is Erica Renkema nog volop actief en geniet ze van bezig zijn. Het succes van Chateau Meiland heeft de familie Meiland op de kaart gezet en ook in het nieuwe seizoen blijven ze de kijkers vermaken met hun avonturen.