news-19092024-022356

Een man die duizenden euro’s aan bagage verloor nadat het gestolen werd uit zijn auto tijdens zijn vakantie in mei 2024, heeft geen geluk met zijn reisverzekering. Interpolis weigert namelijk om de schade te vergoeden, omdat zij van mening zijn dat de man zijn bagage op een veiligere plek had kunnen bewaren. De man is het hier niet mee eens en heeft besloten om een klacht in te dienen bij het Kifid.

De vakantieganger werd beroofd van bijna €3000 aan bagage, maar tot zijn verbazing keert zijn reisverzekering niets uit. Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor de man, die ervan uitging dat hij gedekt zou zijn in geval van diefstal. Het feit dat Interpolis weigert om de schade te vergoeden, heeft geleid tot frustratie en onbegrip bij de man.

Het is een harde les voor de man, die nu beseft dat het belangrijk is om goed op de hoogte te zijn van de voorwaarden van je reisverzekering. In dit geval had hij misschien extra voorzorgsmaatregelen moeten nemen om zijn bagage te beschermen tegen diefstal. Het is altijd verstandig om goed te kijken naar de dekking van je verzekering en om te weten wat wel en niet gedekt is.

Diefstal van bagage is helaas een veelvoorkomend probleem voor reizigers, vooral wanneer zij hun bagage onbeheerd achterlaten in een auto of op een andere plek waar het gemakkelijk gestolen kan worden. Het is daarom belangrijk om altijd alert te zijn en om maatregelen te nemen om de kans op diefstal te verkleinen. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een kluisje in een hotel of door waardevolle spullen met je mee te dragen in plaats van deze achter te laten in een voertuig.

Het verhaal van deze man laat zien dat het hebben van een reisverzekering niet altijd betekent dat je volledig gedekt bent tegen alle vormen van schade of verlies. Het is daarom verstandig om goed op de hoogte te zijn van de voorwaarden van je verzekering en om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om jezelf te beschermen tijdens het reizen. Als er toch iets gebeurt, is het belangrijk om te weten wat je rechten en mogelijkheden zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan zoals deze man.