news-19092024-212853

Raoul Ehren uit Den Bosch is onlangs aangesteld als de nieuwe bondscoach van het nationale vrouwenteam. Hij volgt Paul van Ass op, die het Nederlandse team deze zomer naar olympisch goud leidde in Parijs. De Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) heeft met Ehren een overeenkomst gesloten tot en met de Olympische Spelen in Los Angeles in 2028. Ehren, een geboren Nederlander, noemt het een enorme eer om bondscoach te worden van het nummer één team ter wereld.

De aanstelling van Ehren komt niet als een verrassing, aangezien de KNHB al langer interesse in hem had getoond. Hij nam afgelopen maandag ontslag als bondscoach van de Belgische hockeysters, hoewel zijn contract daar onlangs was verlengd tot 2026. Ehren is geen onbekende voor de KNHB, aangezien hij eerder betrokken was bij Jong Oranje Dames, waarmee hij zowel Europees als Wereldkampioen werd.

Als clubcoach van Den Bosch heeft Ehren veertien keer het landskampioenschap behaald en elf Europese titels gewonnen. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst als coach en heeft ook internationaal zijn sporen verdiend. Met België klom hij van de twaalfde naar de derde plek op de wereldranglijst en behaalde hij een vierde plaats op de Olympische Spelen in Parijs.

Ehren noemt zijn nieuwe aanstelling als bondscoach een ‘droombaan’. Hij benadrukt het belang van innovatie en strategie om de concurrentie voor te blijven. Hij kijkt ernaar uit om samen met de geweldige spelersgroep en de KNHB aan de top te blijven. Ehren is dankbaar voor de ervaring die hij heeft opgedaan in België, maar ziet het bondscoachschap van Nederland als het hoogst haalbare in zijn carrière.

Technisch directeur van de KNHB, Clarinda Sinnige, is verheugd met de komst van Ehren als bondscoach. Ze prijst zijn ervaring en successen, zowel nationaal als internationaal. Sinnige benadrukt dat Ehren de route naar de Olympische Spelen in Los Angeles zal helpen uitstippelen en dat de KNHB vertrouwen heeft in zijn leiderschap.

Ehren heeft aangegeven dat zijn contract met België geen obstakel vormt voor zijn nieuwe rol als bondscoach van Nederland. Hij benadrukt dat er een duidelijke clausule in zijn contract stond die het mogelijk maakte om op te zeggen. Hij begrijpt de emoties in België, maar is vastbesloten om zich volledig te richten op zijn nieuwe uitdaging bij Oranje.

Als bondscoach staat Ehren voor de taak om het succes van het Nederlandse vrouwenteam voort te zetten en te streven naar nieuwe hoogten. Met zijn ervaring, strategisch inzicht en passie voor het spel, lijkt Ehren goed uitgerust om deze uitdaging aan te gaan. De komende jaren zullen cruciaal zijn voor het Nederlandse hockey en Ehren zal een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van het team.