news-19092024-213633

Klaar voor de feestdagen? Ontdek wie er nog meer enthousiast is!

De herfst is net begonnen, maar de winkels liggen al vol met kerstversiering. Bedrijven die van kerst hun specialiteit hebben gemaakt, merken dat veel mensen al direct na de zomer in de kerststemming zijn. De eerste liefhebbers melden zich zelfs al vroeg aan, blijkt uit een recente rondvraag.

Vroege kerstshows en verlichting in oktober
Intratuin opent begin oktober al haar kerstshows, waar vooral verlichting in trek is. Mensen beginnen al buitenverlichting te kopen, nu de dagen korter worden. Ook kaarsen en andere decoraties vinden gretig aftrek in deze periode. Pas in november worden de kerstballen en eventuele kerstbomen aangeschaft. Richting december verschuift de focus naar de dinertafel en cadeautjes.

Nederlanders geven gemiddeld €621 per jaar uit aan kerst, wat relatief laag is in vergelijking met bijvoorbeeld Duitsland waar men €1561 besteedt. Dit komt doordat Nederlanders ook Sinterklaas vieren en dus twee keer cadeautjes moeten kopen in dezelfde maand. Toch wordt de kerstsfeer volop beleefd, vooral door de vroege opbouw van kerstshows in winkels zoals Intratuin.

Kerstmuziek in augustus
Sky Radio staat erom bekend dat ze vanaf eind november de hele dag door kerstmuziek draaien, maar hebben ook een online themakanaal dat het hele jaar door kerstmuziek uitzendt. Opvallend genoeg wordt er zelfs in augustus al geluisterd naar dit kanaal. In september stijgen de luistercijfers snel en vanaf oktober wordt de kerstzender ook op DAB+ uitgezonden, wat zorgt voor nog meer luisteraars.

The Christmas Station
In november wordt Sky Radio omgedoopt tot The Christmas Station. Vorig jaar luisterden maar liefst 8,9 miljoen mensen naar de non-stop kerstzender gedurende de hele kerstperiode. De populairste kersthits waren onder andere Last Christmas van Wham, All I Want For Christmas van Mariah Carey en Rockin Around The Christmas Tree van Brenda Lee.

De kerstperiode is dus duidelijk een geliefde tijd van het jaar voor velen, met kerstversiering die al vroeg wordt aangeschaft en kerstmuziek die al in de zomer wordt beluisterd. Het lijkt erop dat iedereen al reikhalzend uitkijkt naar de gezellige feestdagen die voor de deur staan.