news-19092024-213922

Man aangetroffen in container in 112-nieuws: bezorger zonder rijbewijs

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.

19.55 Treinreiziger maakt schietgebaren en wordt opgepakt

NS-medewerkers troffen bij het controleren van een trein bij station Breda een reiziger aan die geen vervoersbewijs had en zich niet kon legitimeren. Tijdens het fouilleren begon de man schietbewegingen te maken. De politie werd ingeschakeld en agenten arresteerden de man voor het niet hebben van een identiteitskaart. Het bleek dat de man ook niet legaal in Nederland verbleef. De vreemdelingenpolitie zal zijn zaak onderzoeken.

19.12 Hulpdiensten rukken massaal uit voor dakloze man in container

Politie, brandweer, ambulances, NS-personeel, handhavers en de traumahelikopter werden massaal ingezet nadat een medewerker van het Centraal Station in Eindhoven een been in een container zag liggen. Hij schrok en alarmeerde de hulpdiensten.

Het betrof een afvalcontainer die gebruikt wordt door winkels en bedrijven op het station. In de container bevindt zich een pers die geactiveerd kan worden. De hulpdiensten konden geen contact krijgen met de man in de container en hij bewoog niet. Er werd gevreesd dat de pers al geactiveerd was. Net toen de brandweer de container wilde openen, begon de man toch te bewegen. Hij werd wakker en klom zelf naar buiten. Het bleek waarschijnlijk een dakloze man te zijn. Hij werd gecontroleerd door ambulancepersoneel en vervolgens geboeid afgevoerd door de politie. Volgens agenten ter plaatse was dit niet de eerste keer dat de dakloze in deze container klom. Vorige keer moest er zelfs een onderhandelaar aan te pas komen voordat hij eruit kwam.

18.46 Chauffeur DPD heeft geen rijbewijs

De politie heeft in Deurne op de Zandbosweg een bestelbus van DPD aan de kant gezet die aan alle kanten zwaar beschadigd was. De chauffeur bleek ook geen geldige verblijfsvergunning en geen geldig rijbewijs te hebben.

De chauffeur mocht dus eigenlijk niet werken. Hij beweerde een vriend te helpen die ziek was. Met behulp van een tolk maakte de politie de man duidelijk dat hij niet verder mocht rijden. De bus werd aan de kant gezet en de eigenaar mag de sleutel ophalen bij het politiebureau. De bedrijfsbus moet opnieuw gekeurd worden voordat er weer mee gereden kan worden. Het was een toevallige ontdekking waarbij de chauffeur op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. De politie was op de Zandbosweg vanwege een eerdere aanrijding.

De overige updates van het 112-nieuws in Brabant volgen hieronder:

18.27 Botsing tussen wielrenner en snorscooter

Op het fietspad langs de Kanaaldijk-Noord in Someren kwamen een bestuurder van een snorscooter en een wielrenner met elkaar in botsing. Beiden vielen en de bestuurder van de snorscooter raakte zwaargewond aan zijn hoofd, ondanks het dragen van een helm. Een traumahelikopter werd ingezet en landde aan de Broekstraat. Beide slachtoffers werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

18.07 Auto eindigt na aanrijding op lantaarnpaal

Op de Zandbosweg in Deurne botsten vanmiddag twee auto’s op elkaar. Een van de bestuurders draaide de Zandbosweg op en botste op een rijdende auto. De bestuurder die tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam, werd nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Haar auto werd weggesleept, terwijl de bestuurder van de andere auto ongedeerd bleef.

16.18 Betonspetters op kenteken, politie vermoedt opzet

De verkeerspolitie van de eenheid Oost-Brabant heeft een automobilist (43) aangehouden op de Graafsebaan in Heesch omdat er betonspetters op zijn kenteken zaten. De agenten vermoeden dat de bestuurder dit opzettelijk heeft gedaan, aangezien de rest van de auto schoon was. Het onleesbaar maken van het kenteken is volgens de politie strafbaar en de bestuurder kreeg een proces-verbaal.

15.57 Files op snelwegen na ongeluk

Een ongeluk op de A50 van Eindhoven naar Arnhem veroorzaakte donderdagmiddag een file, en ook op de A59 van Den Bosch naar Oss was er vertraging door het incident.

14.32 Vermissing van 90-jarige man

Sinds half twee vanmiddag wordt een 90-jarige man vermist in Asten, in de omgeving van de Deken Meijerstraat. Hij heeft kalend grijs haar, een slank postuur en is 1 meter 70 lang. Hij droeg een blauwe jas, een grijsblauwe pantalon en zwarte schoenen, en reed op een blauwe scootmobiel. Na een zoektocht werd de man in goede gezondheid aangetroffen.

13.25 Man aangehouden voor overval tankstation

Een 48-jarige man uit Oss is gearresteerd voor de gewapende overval op het OK-tankstation in Heeswijk-Dinther. De man wist aanvankelijk te ontsnappen, maar werd later opgepakt. Er wordt onderzocht of er een verband is met een eerdere overval op een tankstation in Rosmalen.

11.29 Geen treinen tussen Breda en Tilburg

Door een seinstoring reden er geen treinen tussen Breda en Tilburg.

09.51 A2 richting zuiden dicht

De A2 richting het zuiden was gesloten tussen Kerkdriel en Sint-Michielsgestel vanwege schoonmaakwerkzaamheden aan het wegdek. Er werd slachtafval aangetroffen wat voor gladheid zorgde op de weg. De wegvertraging bedroeg drie kwartier en Rijkswaterstaat verwachtte de weg rond twaalf uur weer vrij te geven.

09.15 Drie kwartier vertraging op A58

Op de A58 richting Eindhoven voor Oirschot was de linkerrijstrook afgesloten met een vertraging van circa drie kwartier. Omleidingen waren ingesteld via knooppunt De Baars via de A65 en A2.

07.07 Ongeval met meerdere voertuigen op A58

Bij Moergestel richting Eindhoven vond een ongeluk plaats met meerdere voertuigen op de A58, wat resulteerde in file en vertraging. De linkerrijstrook was afgesloten en weggebruikers moesten via knooppunt De Baars rekening houden met 45 minuten extra reistijd.

03.01 Oude woonboerderij gaat in vlammen op

Een oude woonboerderij in Teeffelen werd afgelopen nacht verwoest door brand. De brand werd ontdekt door overburen en bij aankomst van de brandweer was het huis niet meer te redden. Het pand, genaamd ‘De Brandhoeve’, dateert uit 1847.

01.55 Grote brand verwoest bedrijfspand

In Roosendaal brak afgelopen nacht een grote brand uit in een bedrijfspand van Van Dijck Mobility, dat zich bezighoudt met de verkoop van e-bikes. De brand is inmiddels onder controle, maar het is onduidelijk of er elektrische fietsen in het pand waren opgeslagen.

22.10 Gewonde bij botsing op N272

Twee auto’s botsten gisteravond op de N272 in Sint Anthonis, waarbij een persoon met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.

20.21 Politie lost waarschuwingsschot, verdachte ontkomt

De politie was gisteravond op zoek naar een automobilist in Erp die eerder op de avond met een boot op een trailer tegen een politieauto was gebotst en vervolgens op de vlucht sloeg. De verdachte wist te ontkomen na een confrontatie met de politie.

Dit waren de recente ontwikkelingen in het 112-nieuws in Brabant. Blijf op de hoogte voor meer updates.