news-19092024-214022

Een verwoest bedrijfspand en een hoop verwrongen staal: dat is alles wat er over is van het Van Dijck Mobility pand in Roosendaal na de verwoestende brand die woensdagnacht uitbrak. Ondanks de grote ravage blijft bedrijfsleider Hans van den Bogaart kalm en hoopvol. “Dit zijn meestal dingen die bij anderen gebeuren, we hebben zoiets nog nooit meegemaakt.”

De ochtend na de brand staan medewerkers van het bedrijf samen met de bedrijfsleider beduusd te kijken naar de vernietiging die de vlammen hebben achtergelaten. De bussen die bij het pand stonden geparkeerd, zijn aan de zijkant verdraaid door de intense hitte. “Ze rijden nog wel, dat scheelt,” merkt de bedrijfsleider gelaten op. Van Dijck Mobility levert onderdelen van elektrische fietsen aan fietsendealers door het hele land. Het bedrijf heeft nog een locatie in Etten-Leur, maar was sinds een jaar gevestigd aan de Vaartveld waar de brand heeft gewoed. Daar werken vijftien mensen.

De brand brak uit in de nacht van woensdag op donderdag rond twee uur, vermoedelijk op de bovenste etage van het pand, aldus de bedrijfsleider. De brandweer moest uiteindelijk het pand met een kraan slopen om de brand beter te kunnen bestrijden. Hierdoor wordt het lastig om de oorzaak van de brand te achterhalen. “Er is teveel stuk gemaakt, maar het is nog afwachten.”

In het bedrijfspand worden accu’s en batterijen bewaard, maar de bedrijfsleider acht het onwaarschijnlijk dat de brand hierdoor is ontstaan. “Deze worden bewaard in brandwerende kasten.” De rustige en beheerste houding van Van den Boogaart is opmerkelijk te midden van de chaos en vernietiging. Hij benadrukt het belang van vooruit kijken en rust bewaren. “Tuurlijk, dit is echt niet leuk en je hoopt dit nooit mee te maken. Maar ik heb er niks aan als ik nu in de stress schiet. Ik kan beter rustig blijven, daar heeft iedereen veel meer aan.”

Het bedrijf was van plan om een showroom te openen in het pand om fietsen te presenteren, maar nu is alles in rook opgegaan. “En dan gebeurt er zoiets. Dat is wel heel zuur. Maar het is nu zaak om zo snel mogelijk een nieuwe locatie te vinden, zodat we weer aan de gang kunnen,” besluit Van den Boogaart. De gevolgen van de brand zijn duidelijk zichtbaar in de beelden die werden gemaakt van de ravage.

De nasleep van de brand

Na de verwoestende brand bij Van Dijck Mobility rest slechts een hoop puin en verwrongen staal. De impact van de brand op het bedrijf en de medewerkers is enorm. Ondanks de vernietiging blijft bedrijfsleider Hans van den Bogaart hoopvol en vastberaden om weer op te bouwen.

De zoektocht naar een nieuwe locatie

Met de verwoesting van het bedrijfspand is het nu van essentieel belang voor Van Dijck Mobility om zo snel mogelijk een nieuwe locatie te vinden. Het bedrijf heeft plannen voor een showroom en wil de activiteiten zo snel mogelijk hervatten. De medewerkers en de bedrijfsleider werken samen om een nieuwe start te maken.

De impact op de medewerkers

De medewerkers van Van Dijck Mobility staan voor een grote uitdaging na de brand. De vernietiging van het pand heeft niet alleen gevolgen voor de bedrijfsvoering, maar ook voor de emotionele impact op het personeel. Samen proberen ze de moed erin te houden en naar de toekomst te kijken.