news-19092024-214120

Mohamed Ihattaren krijgt een nieuwe kans in de Eredivisie bij RKC Waalwijk. De 22-jarige middenvelder heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen, zo bevestigt de club. Dit nieuws werd al in de ochtend bekend gemaakt door verschillende media, waaronder ESPN en De Telegraaf.

Ihattaren stond bekend als een groot talent tijdens zijn tijd bij PSV. Echter, hij belandde uiteindelijk op een zijspoor in Eindhoven en werd zelfs uit de A-selectie gezet. Na een moeilijke periode vanwege het overlijden van zijn vader, vertrok hij vervolgens naar Juventus, dat hem direct uitleende aan Sampdoria. Het avontuur in Italië was geen succes, waarna hij op huurbasis naar Ajax ging. Ook daar kon hij niet overtuigen. Vorig seizoen leek Samsunspor in Turkije zijn nieuwe club te worden, maar op het laatste moment ging de deal niet door. Hierna probeerde hij het bij Slavia Praag, maar ook daar liep het niet zoals gehoopt.

Veel mensen dachten wellicht dat dit het einde van zijn voetbalcarrière zou betekenen, maar RKC Waalwijk is bereid hem nog een kans te geven. Als hij de medische keuring doorstaat, mag hij laten zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is. Een verrassende zet, zeker gezien het feit dat hij voor het laatst in het seizoen 2021/2022 een competitiewedstrijd speelde namens Jong Ajax.

RKC staat bekend om het geven van kansen aan spelers met een verleden. Technisch directeur Mohammed Allach heeft eerder aangegeven geïnteresseerd te zijn in spelers die het verschil kunnen maken, zelfs als ze op een zijpad beland zijn. Hij gelooft dat de club deze spelers weer op het juiste pad kan brengen.

In het statement van RKC over de komst van Ihattaren benadrukt Allach dat zij hem de ruimte geven om zijn carrière een positief vervolg te geven. De club gelooft dat hij van toegevoegde waarde kan zijn en dat hij zich kan ontwikkelen. Ihattaren zelf is dankbaar voor de kans en kijkt ernaar uit om weer actief te zijn als voetballer.

Naast Ihattaren is Juan Familia-Castillo een andere speler in de RKC-selectie die een tweede kans krijgt. Hij speelde eerder bij clubs als Ajax, Chelsea en AZ, maar zat vorig seizoen zonder club. Allach zag potentie in hem en bood hem een kans. Ook Michiel Kramer, een bekende spits met een discutabel imago, maakt deel uit van de RKC-selectie. Hij werd onlangs tijdelijk uit de selectie gezet vanwege een elleboogstoot en zit nu een schorsing uit.

Het is duidelijk dat RKC Waalwijk bereid is om spelers met een verleden een nieuwe kans te geven. De club gelooft in de potentie van Ihattaren en hoopt dat hij zijn talent weer kan laten zien op het veld. Het wordt interessant om te zien hoe hij zich zal ontwikkelen bij RKC en of hij inderdaad zijn carrière een positieve wending kan geven.