news-22092024-172005

De astronomische herfst is vandaag officieel begonnen om 14.44 uur. Hoewel het weer op dit moment nog niet veel verandering laat zien, zal dat de komende dagen wel gaan gebeuren. Vooral vanaf woensdag neemt de kans op buien toe en wordt het merkbaar frisser.

Tot op heden is er nog geen spoor van de herfst die voor de deur staat. Voornamelijk in het midden, oosten en noorden van Nederland schijnt de zon regelmatig. De temperatuur kan zelfs lokaal oplopen tot 25 graden.

Toenemende bewolking
Echter, vanavond zou er al verandering kunnen komen. In de zuidelijke provincies zullen er langzaam meer buien ontstaan. Elders in het land blijft het naar verwachting nog droog, maar ook daar zal de bewolking toenemen.

Morgen en dinsdag blijft het nog aangenaam met temperaturen rond de 19 tot 20 graden. Maar gedurende de dag zal de warme lucht het land verlaten en zullen er buien ontstaan, mogelijk met onweer op sommige plaatsen.

Echte herfst vanaf woensdag
Vanaf woensdag zal de herfst echt zijn intrede doen. Er staat dan een stevige zuidwestelijke wind die koudere lucht het land in brengt. Ook zal er meer regen vallen, met plaatselijk 10 tot 20 millimeter neerslag.

Ook in de dagen daarna blijft het regenachtig. In de kustgebieden kunnen er windstoten van 75 tot 80 kilometer per uur voorkomen. De middagtemperaturen zullen dan schommelen tussen de 14 en 16 graden.

Tijdens het weekend zal de temperatuur nog verder dalen, tot slechts 13 graden overdag en ongeveer 5 graden ’s nachts, voorspelt Weeronline. “Dat zal echt even wennen worden na de voorbije warme periode”, aldus het weerbureau. Het blijft naar verwachting wel droog en er zal voldoende ruimte zijn voor de zon.

Kat die tijdens kampeervakantie verdween duikt twee maanden later en 1400 kilometer verder weer op
Op welke partij je stemt, hangt af van de structuur van je brein
Reacties