news-22092024-212318

Rotterdam – Na de fatale steekpartij op de Erasmusbrug in Rotterdam heerst er niet alleen onthutsing, maar ook teleurstelling over het optreden van burgemeester Ahmed Aboutaleb. De 32-jarige Duitser Philipp werd gedood en een 33-jarige Zwitserse toerist raakte zwaargewond bij de vermoedelijke terreuraanslag. De reactie van de burgemeester op deze tragische gebeurtenis wordt door velen gezien als onvoldoende en teleurstellend.

Onzichtbare Burgervader

Na de mesaanval gaf Aboutaleb een korte verklaring, maar sindsdien lijkt hij grotendeels onzichtbaar te zijn. Voor veel Rotterdammers is dit onacceptabel, vooral omdat hij nog steeds de burgemeester van de stad is, ondanks dat zijn ambtstermijn bijna ten einde is. De burgers van Rotterdam hebben recht op steun en leiderschap in tijden van crisis, maar volgens critici heeft Aboutaleb hierin gefaald door de ernst van de situatie te bagatelliseren.

Kritiek van Leefbaar Rotterdam

De politieke partij Leefbaar Rotterdam uit openlijk kritiek op de aanpak van Aboutaleb na de steekpartij. Volgens hen is het de taak van de burgemeester om zijn burgers te steunen en te troosten, vooral in een periode van rouw en angst. Door zijn afwezigheid en gebrek aan duidelijke leiderschapscapaciteiten heeft Aboutaleb volgens Leefbaar Rotterdam gefaald om het vertrouwen van de inwoners van Rotterdam te winnen.

Reactie van de Gemeente Rotterdam

In een reactie op de kritiek heeft de Gemeente Rotterdam verklaard dat burgemeester Aboutaleb de situatie zeer serieus neemt en nauw contact heeft met de betrokken autoriteiten om de veiligheid van de stad te waarborgen. Desondanks blijft de teleurstelling onder de bevolking van Rotterdam overheersen, en velen vragen zich af waarom de burgemeester niet actiever betrokken is bij het bieden van steun en troost aan de getroffenen.

De fatale steekpartij op de Erasmusbrug heeft diepe wonden geslagen in de stad Rotterdam. De inwoners voelen zich onveilig en onzeker na deze tragische gebeurtenis, en de behoefte aan sterk leiderschap en steun vanuit de overheid is groot. Het is duidelijk dat de reactie van burgemeester Aboutaleb niet aan de verwachtingen van velen heeft voldaan, en de roep om verandering en verbetering klinkt steeds luider in de straten van Rotterdam.