news-23092024-160510

Dennis Schouten openhartig over doodswens in De Kist: ‘Geluk niet gevonden’

Roddelpraat-gezicht Dennis Schouten (29) heeft opnieuw gesproken over zijn doodswens, deze keer in het EO-programma De Kist. Hij deelde waar deze wens vandaan komt en op welke manier hij met zijn gevoelens omgaat.

Schouten staat bekend als een gebekte, recalcitrante en zelfverzekerde persoonlijkheid, vooral bekend van zijn optredens bij PowNed en zijn online programma Roddelpraat met Jan Roos. Echter, in zijn boek ‘Dennis Schouten: Beschadigd op weg naar de dood’ onthulde hij eerder dit jaar dat hij gedachten had over zelfdoding, wat veel reacties teweegbracht.

De jeugd van Dennis Schouten is getekend door de invloed van zijn moeder, die naar verluidt lijdt aan het syndroom van Münchhausen by proxy. Zij creëerde psychische problemen voor Schouten en overtuigde psychiaters ervan dat hij medicatie nodig had, wat later bleek niet het geval te zijn. Schouten verbrak uiteindelijk het contact met beide ouders en deelde zelfs met zijn zusje dat hij niet verwachtte de leeftijd van 50 te bereiken.

In De Kist onthulde Schouten dat hij vaak wordt overvallen door gevoelens van spanning en onrust bij het ontwaken. Ondanks enkele goede dagen, heeft hij moeite om stabiele relaties te onderhouden vanwege zijn innerlijke strijd. Hij heeft gezocht naar geluk en succes, maar geeft aan dat hij dit nog niet heeft gevonden. Hoewel hij een ogenschijnlijk fantastisch leven heeft, voelt hij zich gevoelsmatig niet gelukkig.

Schouten heeft zich neergelegd bij het niet vinden van geluk en heeft zijn bewijsdrang laten varen. Hij benadrukt dat ondanks zijn worstelingen, hij probeert te genieten van de goede momenten en dagen die hij ervaart. Hij erkent dat hij nog steeds hoop koestert voor verandering, maar niet actief op zoek gaat naar oplossingen.

Hoewel hij niet streeft naar geluk, is Schouten trots op zijn online programma en ziet dit als een reden om door te gaan. Hij hoopt stiekem dat dingen kunnen veranderen, maar is niet langer gefrustreerd over zijn situatie. Hij benadrukt het belang van het omarmen van fijne momenten en het loslaten van negatieve gedachten.

De openhartigheid van Dennis Schouten in De Kist heeft veel reacties opgeroepen en heeft laten zien dat zelfs publieke figuren worstelen met persoonlijke demonen. Het is belangrijk om te erkennen dat zelfdoding een serieus probleem is en dat er professionele hulp beschikbaar is voor iedereen die worstelt met deze gedachten.

Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis) als je hulp nodig hebt. Het is nooit te laat om hulp te zoeken en je verhaal te delen.