news-23092024-160557

NAC en burgemeester bieden excuses aan voor relschoppers na wedstrijd tegen Feyenoord

NAC en de burgemeester van Breda hebben hun excuses aangeboden voor de rellen die zondagmiddag uitbraken na de wedstrijd tegen Feyenoord in Rotterdam. De club NAC heeft aangegeven er alles aan te zullen doen om de relschoppers maximaal te straffen en de totale schade op hen te verhalen. Algemeen directeur Remo Oversier benadrukte dat dit gedrag niet getolereerd zal worden. “Wij eisen de hoogst mogelijke straffen en zullen de daders persoonlijk aansprakelijk stellen,” aldus Oversier.

Hij voegde eraan toe dat de club op deze manier kapot wordt gemaakt en bood zijn excuses aan aan iedereen die zich onveilig heeft gevoeld in Rotterdam. NAC zal persoonlijk contact opnemen met de slachtoffers om hen op gepaste wijze te compenseren voor het leed dat is veroorzaakt. Om de daders te identificeren, zal NAC nauw samenwerken met Feyenoord, de gemeenten en de politie, en zal de KNVB Taskforce worden ingeschakeld om hen op te sporen.

NAC neemt harde maatregelen tegen relschoppers

Oversier benadrukte dat NAC zeer rechtlijnig zal optreden bij dit soort excessen en dat dit gedrag geen plaats heeft in een voetbalstadion. De club zal er alles aan doen om de goedwillende supporters niet te laten lijden onder de kwaadwillenden. Er zullen extra veiligheidsmaatregelen worden genomen bij de uitwedstrijd tegen FC Twente om herhaling van de rellen te voorkomen.

De terugkeer van NAC naar de Eredivisie na vijf jaar werd overschaduwd door de recente incidenten en de twee uitwedstrijden die zonder publiek moesten worden gespeeld. De rellen in De Kuip zullen een zware wissel trekken op de club, zowel financieel als op het gebied van reputatie. Het is van groot belang voor NAC om de situatie onder controle te houden en ervoor te zorgen dat de fans zich veilig voelen bij de wedstrijden.

Burgemeester Depla biedt excuses aan en neemt contact op met Rotterdamse burgemeester

Ook burgemeester Paul Depla van Breda heeft zijn excuses aangeboden voor het wangedrag van de supporters uit zijn stad. Hij veroordeelde het gedrag van de kwaadwillende supporters en heeft contact opgenomen met burgemeester Aboutaleb van Rotterdam om de situatie te bespreken en verdere escalatie te voorkomen. Het is van groot belang dat de burgemeesters samenwerken om ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten in de toekomst worden voorkomen.

Depla benadrukte dat de relschoppers streng gestraft moeten worden en dat er geen ruimte is voor gewelddadig gedrag in de samenleving. Hij zal er alles aan doen om de orde en veiligheid in Breda te handhaven en ervoor te zorgen dat de stad een veilige plek blijft voor alle inwoners en bezoekers.