news-24092024-080143

De politie in Den Bosch heeft drie mannen gearresteerd na een schietincident op de Korte Waterstraat in het centrum van de stad. Het incident vond plaats op maandagavond rond tien uur. Getuigen zagen meerdere mensen wegrennen na de schoten en meldden dat er mogelijk een slachtoffer op de grond lag. Agenten vonden kogelhulzen op straat en zijn een onderzoek gestart naar wat er precies is gebeurd.

Arrestaties

De verdachten werden uiteindelijk aangehouden op de St. Josephstraat. De politie is nu bezig met het verzamelen van getuigenverklaringen en het zoeken naar camerabeelden uit de omgeving om de toedracht van het schietincident te achterhalen. Tot nu toe heeft zich nog geen slachtoffer gemeld, maar de politie roept eventuele gewonden op om zich te melden. Ook getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden gevraagd om hun informatie te delen.

Slachtoffer

Jonge mensen die op een terras zaten in de wijk Uilenburg zagen na de schietpartij een bebloede man voorbijlopen. Ze hebben dit gemeld bij de politie, die vermoedt dat het om het slachtoffer van de schietpartij gaat. Echter, het is ook mogelijk dat het bloed van iemand anders afkomstig was. De politie houdt er rekening mee dat er bij het incident iemand gewond is geraakt, maar tot op heden is hier nog geen bevestiging van gekomen.

Vervelende situatie

Een jonge vrouw die in de straat woont waar het incident plaatsvond, kon door het politieonderzoek niet naar haar huis. Ze besloot daarom bij haar ouders te logeren. Bewoners in de buurt klagen over overlast, vooral veroorzaakt door jongeren bij het Herman Moerkerkplein in de buurt van de Korte Waterstraat. Dit leidt tot zorgen over de veiligheid en leefbaarheid in de buurt.

De politie roept alle betrokkenen op om mee te werken aan het onderzoek en informatie te delen die kan bijdragen aan het oplossen van het schietincident. Het is van groot belang dat eventuele slachtoffers zich melden, zodat zij de juiste hulp en ondersteuning kunnen krijgen. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht om hun verhaal te delen, zodat een volledig beeld van het incident kan worden gevormd.

De gemeente Den Bosch en de politie werken samen om de veiligheid in de stad te waarborgen en geweldsincidenten zoals deze aan te pakken. Het is belangrijk dat bewoners zich veilig voelen in hun eigen buurt en dat daders verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden. Samenwerking tussen de autoriteiten en de gemeenschap is essentieel om de veiligheid en leefbaarheid in Den Bosch te waarborgen.