news-25092024-001708

Minister onaangedaan door stakingsdreiging FNV: ‘Geen showstoppers voor gesprek over vroegpensioen met bonden’

Beweging in vroegpensioen-dossier: FNV wil in gesprek met minister om ’lucht te klaren’onze parlementaire redactieAangepast: 1 uur geleden2 uur geledenin BinnenlandDen Haag – Vakbond FNV ziet ineens toch een opening in de vastgeroeste onderhandelingen over een nieuwe regelingen voor het vroegpensioen. De opmerking van minister Eddy van Hijum (Sociale Zaken), die zegt ’geen showstoppers’ te zien in de eisen die van de bond, heeft FNV ’aangenaam verrast’.© ANP/HHMinister Eddy van Hijum (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) voorafgaand aan een plenair Kamerdebat over het vroegpensioen, een regeling om eerder te stoppen met werken voor mensen met zwaar werk.

Minister Eddy van Hijum van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft gereageerd op de stakingsdreiging van vakbond FNV met betrekking tot het vroegpensioendossier. Hij liet weten dat er geen onoverkomelijke obstakels zijn voor een gesprek met de vakbond over de nieuwe regeling voor vroegpensioen. Deze uitspraak heeft FNV positief verrast en heeft geleid tot een opening in de vastgelopen onderhandelingen.

FNV, een van de grootste vakbonden in Nederland, heeft aangegeven dat zij graag in gesprek willen met de minister om de lucht te klaren en tot een oplossing te komen voor het vroegpensioen. De vakbond is verheugd over de bereidheid van de minister om in gesprek te gaan en hoopt op een constructieve dialoog om tot nieuwe afspraken te komen.

Subheadings:

Minister reageert op stakingsdreiging FNV

Minister Van Hijum heeft laten weten dat hij niet onder de indruk is van de stakingsdreiging van FNV en dat hij openstaat voor gesprekken over het vroegpensioendossier. Hij benadrukt dat er geen onoverkomelijke obstakels zijn voor het voeren van constructieve onderhandelingen met de vakbond.

FNV ziet opening in onderhandelingen

De uitspraak van de minister heeft FNV aangenaam verrast en heeft geleid tot een opening in de vastgelopen onderhandelingen over het vroegpensioen. De vakbond ziet dit als een positieve ontwikkeling en hoopt op een spoedige oplossing voor de nieuwe regeling.

Constructieve dialoog voor nieuwe regeling

FNV is vastbesloten om met de minister in gesprek te gaan om tot een nieuwe regeling voor vroegpensioen te komen. De vakbond hoopt op een constructieve dialoog waarin beide partijen tot afspraken kunnen komen die recht doen aan de belangen van de werknemers.

De ontwikkelingen rondom het vroegpensioendossier blijven de komende tijd nauwlettend gevolgd worden. Het is van groot belang dat er snel duidelijkheid komt over de nieuwe regeling, zodat werknemers met zwaar werk op tijd kunnen stoppen met werken en kunnen genieten van een welverdiend pensioen.