news-26092024-134735

Beveiliger gewond na gevecht in IKEA na poging diefstal

Een beveiliger van IKEA in Eindhoven is gewond geraakt nadat ze op de parkeerplaats is aangereden door twee winkeldieven. Het incident vond plaats bij de vestiging van IKEA op meubelboulevard Ekkersrijt. De vrouwelijke beveiliger liep een hersenschudding en meerdere kneuzingen op tijdens het gevecht met de dieven.

Het voorval begon toen de beveiliger een van de dieven aansprak bij de uitgang van de winkel. Er ontstond een conflict en buiten op de parkeerplaats stapte de man in een auto en sleurde hij de beveiliger mee. Een ooggetuige, Frans Beekmans, beschreef hoe de beveiliger vasthield aan de arm van de dief terwijl hij haar wegduwde. Uiteindelijk stapte de man in de auto en reed hij weg, waarbij de beveiliger gewond raakte.

Ooggetuige Frans Beekmans deelt zijn verhaal

Frans Beekmans was op dat moment aan het afrekenen bij de kassa toen hij het gevecht tussen de beveiliger en de dief zag plaatsvinden. Hij beschreef hoe de beveiliger zich vastklampte aan de arm van de dief, ondanks zijn pogingen om haar weg te duwen. Frans hoorde de man zeggen dat hij wilde afrekenen, terwijl de beveiliger en een bezoeker probeerden in te grijpen.

Toen de vrouwelijke beveiliger en de bezoeker de dief probeerden tegen te houden, opende de vrouw het portier van de auto en stapte de man in. Ondanks de pogingen om hen tegen te houden, gaf de vrouw gas en reed weg, met de beveiliger nog vastgeklemd aan de auto. Frans omschreef het voorval als schokkend en verontrustend.

Reactie van IKEA en politie op het incident

Een woordvoerder van IKEA reageerde geschokt op het voorval en noemde het gedrag van de dieven onacceptabel. De politie heeft het tweetal later die middag opgepakt en vastgezet. Het gaat om een 35-jarige vrouw uit Vessem en een 32-jarige man uit Wanssum.

De beveiliger werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar ze behandeld werd voor haar verwondingen. De politie heeft aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak verder. Een woordvoerder van IKEA benadrukte dat hoewel er wel eens gestolen wordt in de winkel, geweld gebruiken met een auto een nieuwe en verontrustende ontwikkeling is.

Frans Beekmans prees de moed van de beveiliger en noemde haar een held. Ondanks haar kleine postuur hield ze vast aan de dief en liet ze niet los, zelfs niet toen hij in de auto stapte en wegreed. De beveiliger werd door de dieven overreden en liep daarbij ernstige verwondingen op.

Het incident in de IKEA vestiging in Eindhoven heeft de gemeenschap geschokt en de veiligheid van het personeel en de klanten in de winkel in twijfel getrokken. De autoriteiten onderzoeken de zaak verder en zullen passende maatregelen nemen om herhaling te voorkomen.