news-27092024-211530

Moord op kippenboer Jan van Mullekom uit Helenaveen: weduwe wanhopig

HELENAVEEN – De verschrikkelijke moord op pluimveehouder Jan van Mullekom (47) uit Helenaveen heeft de gemeenschap diep geschokt. Op 11 juli 2022 werd Jan gekneveld en zwaargewond aangetroffen in zijn huis. Helaas heeft hij het niet overleefd, en nu, ruim twee jaar later, blijft zijn partner Simone achter met vele onbeantwoorde vragen. De politie en justitie hebben dna van de vermoedelijke dader in handen, maar de reden achter deze brute daad blijft voor Simone een raadsel.

De gruwelijke daad

De woningoverval op Jan van Mullekom was niet zomaar een inbraak. Het huis werd minutieus doorzocht door de dader of daders, wat alleen maar meer vragen oproept. Waarom werd Jan op deze manier aangevallen? Wat zochten de daders in zijn huis? Deze vragen blijven onbeantwoord en zorgen voor een diepe impact op de nabestaanden, vooral op Simone, die nu alleen voor hun kinderen moet zorgen.

De wanhoop van de weduwe

Simone, de weduwe van Jan van Mullekom, heeft voor het eerst haar verhaal gedeeld met de media. Ze vertelt over de verschrikkelijke avond waarop ze haar man zwaargewond aantrof en de paniek die haar overviel. Nu, twee jaar later, worstelt ze nog steeds met de pijn van het verlies en de onzekerheid over de toekomst. De wetenschap dat de dader nog vrij rondloopt maakt het voor haar des te moeilijker om de draad van haar leven weer op te pakken.

De zoektocht naar gerechtigheid

De politie en justitie hebben dna van de vermoedelijke dader, maar tot op heden is er nog geen doorbraak in het onderzoek. Simone en haar familie blijven hopen op gerechtigheid voor Jan en willen dat de dader achter de tralies belandt. De gemeenschap van Helenaveen staat achter hen en roept op tot samenwerking met de autoriteiten om de dader te vinden en te berechten.

In de nasleep van deze gruwelijke daad blijft de herinnering aan Jan van Mullekom voortleven in de harten van zijn geliefden en de gemeenschap. Zijn passie voor zijn werk en zijn liefde voor zijn gezin zullen altijd herinnerd worden, terwijl de zoektocht naar gerechtigheid voortduurt. Het is nu aan de autoriteiten en de gemeenschap om samen te werken en ervoor te zorgen dat Jan’s dood niet tevergeefs was.