news-27092024-211718

De echtgenote van vastgoedondernemer Roger Lips, Astrid van Sluisveld, zal nog drie maanden in hechtenis blijven, zo heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden besloten. Lips en Van Sluisveld waren naar Dubai gevlucht om aan de autoriteiten te ontsnappen, maar Van Sluisveld werd deze week gearresteerd in Nederland na de crematie van haar zus. Het Openbaar Ministerie had verzocht om haar langer vast te houden en het hof heeft dit verzoek ingewilligd.

De arrestatie van Van Sluisveld vond plaats in Houten, waar zij was voor de uitvaart van haar zus. Haar advocaat heeft aangegeven dat de arrestatie onder zeer onaangename omstandigheden plaatsvond. Het OM spreekt van een ‘goede beslissing’ om haar vast te houden. Lips en Van Sluisveld waren in Dubai toen er een rechtszaak tegen hen liep wegens vermeende fraude tijdens een faillissement. Lips werd bij verstek veroordeeld tot vier jaar cel, terwijl zijn vrouw achttien maanden cel kreeg. Het echtpaar heeft beroep aangetekend tegen deze uitspraak.

Het OM heeft aangegeven dat Van Sluisveld nooit is gehoord in de zaak, omdat ze in het buitenland verbleef. De woordvoerder van het OM benadrukt dat zij graag haar kant van het verhaal willen horen. Daarnaast is het OM bezorgd over het vluchtgevaar en vreest dat Van Sluisveld weer naar Dubai zal vertrekken. De rechtbank had aanvankelijk geen bevel tot gevangenneming opgelegd, omdat Van Sluisveld in Dubai verbleef. Maar nu zij naar Nederland is gekomen, heeft het hof besloten haar langer vast te houden.

Het verzoek van het OM werd achter gesloten deuren behandeld en het hof heeft besloten om Van Sluisveld nog drie maanden in hechtenis te houden. Haar advocaat was niet bereikbaar voor commentaar. Het is een complexe zaak waarbij meerdere partijen betrokken zijn en het is belangrijk dat het recht zijn beloop krijgt.

De gevolgen van de arrestatie

De arrestatie van Astrid van Sluisveld heeft niet alleen gevolgen voor haarzelf, maar ook voor haar echtgenoot Roger Lips. Lips is een bekende vastgoedondernemer en de situatie rondom het echtpaar heeft voor veel opschudding gezorgd in de media. Het is een zaak die al geruime tijd speelt en waarbij veel belangen op het spel staan.

De rol van justitie

Het is belangrijk dat justitie haar werk kan doen en dat verdachten worden gehoord in een rechtsgang. Het OM heeft aangegeven dat zij Van Sluisveld graag willen horen om de zaak goed te kunnen onderzoeken. Het is van belang dat alle feiten op tafel komen en dat er recht wordt gedaan aan alle betrokken partijen.

De toekomst van het echtpaar Lips

Voor Roger Lips en Astrid van Sluisveld is het afwachten wat de toekomst brengt. Het hoger beroep tegen de eerdere veroordeling loopt nog en het is nog onzeker wat de uitkomst zal zijn. Het echtpaar zal moeten afwachten hoe de rechtsgang verder zal verlopen en wat de gevolgen zullen zijn voor henzelf en hun reputatie. Het is een ingewikkelde zaak met veel onzekerheden, maar het is belangrijk dat het recht zijn beloop krijgt en dat alle partijen de kans krijgen om hun kant van het verhaal te vertellen.