news-28092024-154810

Een vrouw die gisteren in Wijdewormer zwaargewond raakte door een aanval van een stier, is de eigenaar van het dier. De stier brak los op het terrein van de vrouw, waardoor de hulpverleners moeite hadden om bij de gewonde vrouw te komen. Het dier gedroeg zich agressief naar omstanders, wat het hele incident nog gevaarlijker maakte.

Reactie van de omgeving

Meerdere jagers waren snel ter plaatse om het dier af te schieten, maar gelukkig bleek dat uiteindelijk niet nodig te zijn. Met veel inspanning slaagde de politie erin om de stier vast te binden, nadat het beest twee keer verdoofd was door een veearts. De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar haar huidige toestand is nog niet bekend.

Achtergrond van het incident

Een buurman die een melkveebedrijf heeft, onthult dat de stier samen met twee soortgenoten onderweg was naar het slachthuis. De vrouw had de dieren van jongs af aan grootgebracht en hield ze voornamelijk als hobby. De buurman benadrukt dat stieren gemakkelijk op hol kunnen slaan zodra ze een bepaalde grootte bereiken. Hij en andere omstanders hebben de politie geholpen om de stier onder controle te krijgen en ze zijn uiteindelijk naar een tijdelijk verblijf overgebracht.

Het is belangrijk om te beseffen dat het houden van dieren, vooral grote en potentieel gevaarlijke dieren zoals stieren, risico’s met zich meebrengt. Hier zijn enkele tips over wat te doen en hoe soortgelijke incidenten te voorkomen:

Preventieve maatregelen

1. Training en kennis: Zorg ervoor dat u voldoende kennis heeft over het gedrag van de dieren die u bezit. Training en omgang met de dieren kunnen helpen om onverwachte situaties te voorkomen.
2. Veilige omgeving: Zorg voor een veilige omgeving met stevige hekken en afsluitingen om te voorkomen dat dieren ontsnappen en ongelukken veroorzaken.
3. Regelmatige controle: Controleer regelmatig de omheiningen en houd het gedrag van de dieren goed in de gaten. Vroegtijdige detectie van problematisch gedrag kan helpen om incidenten te voorkomen.
4. Omgang met dieren: Wees altijd voorzichtig en respecteer de natuurlijke instincten van de dieren. Vermijd situaties die hen kunnen provoceren of angst kunnen veroorzaken.

Het is van essentieel belang om de veiligheid van zowel de eigenaren als de dieren te waarborgen bij het houden van vee. Door preventieve maatregelen te nemen en bewust te zijn van de risico’s, kunnen soortgelijke incidenten hopelijk worden voorkomen.