news-28092024-154905

Vijf overvallers stonden vrijdagnacht rond 4.00 uur in de slaapkamer van een 92-jarige vrouw in Heusden. Ze was kort daarvoor wakker geworden van gestommel in haar huis aan de Demer. “Het is echt schandalig”, reageren buurtbewoners.

Oudere vrouw verzet zich tegen overvallers

De overvallers bedreigden de vrouw en eisten waardevolle spullen. De dappere 92-jarige liet dat echter niet zomaar gebeuren en weigerde mee te werken met de daders. Daarop gingen de overvallers zelf op zoek in het huis. Helaas raakte de vrouw lichtgewond tijdens het verzet.

Slachtoffer lichtgewond, overvallers vertrekken met buit

Niet veel later vertrokken de overvallers met de buit. De politie heeft nog niet bekendgemaakt wat precies is meegenomen. De buurt is geschokt door de gebeurtenissen. Buurtbewoners vertellen dat de vrouw altijd erg voorzichtig is en nooit zomaar iemand binnen zou laten, nadat zij eerder dit jaar al te maken had gehad met nepagenten aan de deur. Buurvrouw Yvonne benadrukt: “Ze laat ’s nachts altijd de lampen aan.”

Buren reageren geschokt op overval

Buurvrouw Miriam vertelt dat de vrouw pas weduwe is geworden en dat de overval hen allemaal diep heeft geraakt. “Je schrikt je echt rot. Het is volk van de richel dat dit doet.” De overval heeft de buurt als een bom ingeslagen. “Ik zeg altijd: in Heusden gebeurt niks. Maar helaas gebeurt er nu dus wel zoiets.”

Solidariteit in de buurt

In een WhatsAppgroep van de buurt opperde iemand al snel om een bloemetje te kopen om de vrouw een hart onder de riem te steken. De omwonenden zijn erg gesteld op de vrouw. Miriam deelt: “Het is een heel lief vrouwtje. Dat zij overvallen wordt, op die leeftijd: dat is echt dramatisch. Hoe durf je dan nog alleen te wonen zo, hè?”

Subheadings:

Overval in Heusden: 92-jarige vrouw verzet zich tegen vijf overvallers

Reacties buurtbewoners op de overval

Solidariteit en steun in de buurt