news-30092024-134952

Supermarkt met de laagste prijzen in Nederland

Het is een bekend fenomeen: je doet je boodschappen in de supermarkt en ziet de prijs steeds verder oplopen. Waar je vroeger met een paar euro een hele boodschappentas kon vullen, lijkt het nu steeds lastiger om een goede deal te vinden. Gelukkig zijn er manieren om toch voordelig uit te zijn, en daar helpen we je graag bij.

Financieel expert Alieke Evert heeft onderzocht welke supermarkt in Nederland de laagste prijzen hanteert. Ze deelt tips om je bezoek aan de supermarkt zo goedkoop en efficiƫnt mogelijk te maken. Van de goedkoopste supermarkt per provincie tot de vraag of je beter je vlees bij de lokale slager kunt halen of zelfs in het buitenland boodschappen moet doen, Alieke heeft het antwoord.

Misleidende trucs in supermarkten
Het zal je wellicht verbazen, maar een aantal supermarkten hanteert trucs om consumenten te misleiden. Het is daarom belangrijk om kritisch te zijn en goed op te letten tijdens het doen van je boodschappen.

Wat is de goedkoopste supermarkt?
Hoewel Lidl en Aldi vaak als de goedkopere supermarkten worden gezien, is dit niet altijd het geval in elke regio. Deze ketens hebben zeker een budget-reputatie opgebouwd, vooral als het gaat om groente en fruit. Zo is gebleken dat Lidl gemiddeld 16 procent goedkoper is wat betreft groente en fruit dan andere supermarkten.

Toch is uit onderzoek gebleken dat Dirk van den Broek in veel regio’s de voordeligste supermarkt is. Dit komt doordat Dirk niet alleen scherpe prijzen hanteert voor huismerkproducten, maar ook korting geeft op bekende A-merken. In sommige provincies zijn er echter alternatieve goedkope supermarkten, zoals Aldi in Friesland, Zeeland en Limburg, Lidl en Jumbo in Drenthe, en Vomar in Utrecht en Zuid-Holland.

Prijsverschillen per product
Het is belangrijk om te onthouden dat de prijzen per product in supermarkten sterk kunnen verschillen. Zo kan een pak melk bij de Lidl goedkoper zijn dan bij de Jumbo, terwijl de Jumbo misschien weer een betere prijs-kwaliteitverhouding biedt voor huismerkproducten. Daarnaast is smaak ook een belangrijke factor bij het kiezen van producten, dus het is zeker de moeite waard om te kijken waar je de beste kwaliteit vindt.

Bespaartips voor boodschappen
Nederlanders zijn altijd op zoek naar manieren om geld te besparen, en dat geldt ook voor boodschappen. Een populaire optie is om de grens over te steken naar Duitsland, waar supermarkten zoals Aldi, Lidl, Kaufland en Real bekend staan om hun scherpe prijzen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de kosten van benzine voor je trip naar het buitenland, zodat je niet meer geld uitgeeft aan de reis dan aan de producten zelf.

Een andere handige tip is om gebruik te maken van apps zoals Too Good To Go, waar je voedseloverschotten van supermarkten, restaurants en bakkerijen kunt kopen tegen een lage prijs. Op deze manier draag je bij aan het verminderen van voedselverspilling en bespaar je ook nog eens geld.

Als je echt naar de goedkoopste supermarkt wilt gaan, raadt Alieke Evert aan om een boodschappenlijst te maken met producten die je regelmatig nodig hebt en deze bij verschillende supermarkten in de buurt te kopen. Ook is het slim om A-merkproducten in grotere hoeveelheden te kopen wanneer ze in de aanbieding zijn.

Conclusie
Het vinden van de goedkoopste supermarkt in Nederland kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en informatie is het zeker mogelijk om geld te besparen op je boodschappen. Door kritisch te zijn en slim in te kopen, kun je ervoor zorgen dat je portemonnee niet te zwaar belast wordt tijdens je wekelijkse trip naar de supermarkt.