news-09102024-103511

Een opmerkelijke prestatie werd onlangs bereikt door een 16-jarige Amerikaan die erin slaagde om het computerspel Tetris op een Nintendo zo lang te spelen dat het terugkeerde naar level 0. Dit is de eerste keer dat dit is gebeurd, aangezien het spel eerder vastliep bij level 157. Dankzij enkele aanpassingen kon Michael Artiaga doorgaan zonder dat het spel crashte.

Artiaga slaagde erin om in 82 minuten level 255 te bereiken op zijn Nintendo Entertainment System (NES), het hoogste niveau van het spel. Tijdens het spelen op het streamplatform Twitch was de reactie van ‘dogplayingtetris’ “Droom ik, bro?!” toen het spel terugkeerde naar level 0.

De tiener ging verder en behaalde uiteindelijk een record van 29,4 miljoen punten. Na afloop zei hij tegen zijn kijkers: “Ik ben zo blij dat de wedstrijd voorbij is. Ik wil dit spel nooit meer spelen.”

Voorheen was de recordhouder de 13-jarige Willis Gibson uit Oklahoma, die eerder dit jaar het “heilige” level 157 bereikte voordat zijn NES crashte vanwege te weinig geheugen. Dit is echter de eerste keer dat een speler kon doorgaan na dat punt.

Tetris, bedacht in 1984 door de Rus Aleksej Pazjitnov, heeft als doel om vallende blokjes in elkaar te laten passen. Het spel werd wereldwijd populair in 1989 toen het gratis werd geleverd bij de Nintendo Game Boy. In de loop der jaren hebben gamers geprobeerd het spel te laten crashen door technieken zoals ‘hypertapping’ en ‘rolling’ te gebruiken, waarbij ze extreem snel op de knoppen drukken.

Naast het behalen van dit indrukwekkende record, hebben de hulpdiensten wereldwijd ook deelgenomen aan de Tetris Challenge. Op Instagram plaatsen zij kunstige foto’s waarbij al hun uitrusting netjes geordend op de grond ligt, geïnspireerd op de blokjes van het populaire spel. Dit heeft gezorgd voor een leuke twist en een creatieve manier om de aandacht te vestigen op hun werk.