news-12102024-170013

De nachtnoodopvang in Ugchelen (Gelderland) is nu klaar voor gebruik. Oorspronkelijk zou de opvang gisteravond openen, maar vanwege herstelwerkzaamheden na een explosie eerder deze week was meer tijd nodig.

De opvang is bedoeld voor asielzoekers die geen plek hebben in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Op dit moment is er echter geen behoefte aan opvang, volgens een woordvoerder van het COA. Vanavond zullen er dus geen mensen worden opgevangen in Ugchelen, meldt Omroep Gelderland.

Er is wat weerstand tegen de komst van de opvang, aangezien het dicht bij een basisschool ligt. Er vond woensdagnacht een explosie plaats bij het pand, waardoor het beschadigd raakte. Gisteravond werd er weer vuurwerk afgestoken op het terrein, maar dit heeft geen verdere schade veroorzaakt. Ook werden er protestspandoeken opgehangen bij de basisschool.

Het COA heeft geen extra beveiligingsmaatregelen genomen na de explosie en het vuurwerk. Er is al beveiliging ter plaatse en er zijn geen signalen die wijzen op de noodzaak van meer maatregelen.

De nachtnoodopvang biedt slaapgelegenheid voor maximaal honderd mensen. Ze worden ’s avonds met de bus naar Ugchelen gebracht en de volgende ochtend terug naar Ter Apel. Dagelijks wordt besloten of de opvang in Ugchelen geopend moet worden in overleg met het aanmeldcentrum in Ter Apel. Mogelijk is de opvang morgen wel nodig, aldus de woordvoerder van het COA.

Openingstijden:
– De nachtnoodopvang in Ugchelen zal dagelijks van dag tot dag geopend worden, afhankelijk van de behoefte aan opvang.
– De opvang biedt slaapgelegenheid voor maximaal honderd mensen en zal ’s avonds geopend worden voor diegenen die geen plek hebben in het aanmeldcentrum in Ter Apel.
– Er zijn geen extra beveiligingsmaatregelen genomen na de explosie en het vuurwerk bij de opvang. De situatie wordt dagelijks beoordeeld door het COA in samenwerking met het aanmeldcentrum in Ter Apel.