news-14102024-083455

Goedemorgen! Vandaag staan de gemeente Westerwolde en het COA opnieuw tegenover elkaar in de rechtbank. De gemeente is naar de rechter gestapt omdat het maximumaantal van 2000 mensen per dag in het aanmeldcentrum in Ter Apel nog steeds wordt overschreden. Daarnaast begint de inhoudelijke zaak tegen Donny M., de verdachte die terechtstaat voor de moord op de 9-jarige Gino. Gino verdween op 1 juni 2022 in Kerkrade en werd ontvoerd, misbruikt en gedood.

In Utrecht wordt vandaag de laatste steen teruggeplaatst in de Domtoren na een renovatie van vijf jaar. De toren stond lange tijd in de steigers en vandaag is de renovatie officieel klaar. Kinderen uit groep 8 van een nabijgelegen basisschool zullen de laatste natuursteen leggen.

Vanavond speelt Nederland in de Nations League tegen Duitsland. Het duel wordt live uitgezonden op NPO 3, NOS.nl en de NOS-app. De voorbeschouwing begint om 20.20 uur en de wedstrijd begint om 20.45 uur.

In ander nieuws is gemeld dat bij een drone-aanval op een legerbasis in Israël 4 Israëlische militairen zijn omgekomen en meer dan 50 militairen gewond zijn geraakt. Het Israëlische leger wijst Hezbollah aan als verantwoordelijke voor de aanval.

Daarnaast is Judith de Kom, de dochter van Anton de Kom, overleden. Ze heeft zich haar leven lang ingezet voor het eerherstel van haar vader, de Surinaamse verzetsheld en schrijver Anton de Kom. Ook is China begonnen met militaire oefeningen rond Taiwan en zijn er elf gewonden gevallen bij een brand in een spookhuis op een Duitse kermis.

Tot slot, in de meditatieruimte op de Universiteit van Maastricht mocht je “alles doen wat goed voelt”, maar seks hebben was niet de bedoeling. Het ‘mindfulnest’ wordt nu weggehaald vanwege deze incidenten.

Fijne maandag!