news-18102024-041015

Bij een zware explosie in een huis in Eindhoven zijn drie mensen gewond geraakt. De politie vermoedt dat een mortiergranaat de oorzaak is, maar het was geen aanslag volgens hen. Eén van de gewonden is naar het ziekenhuis gebracht. De granaat was al in de woning voordat de explosie plaatsvond, en er waren meerdere mensen aanwezig. Twee mannen zijn gearresteerd, waarvan één gewond was. De politie onderzoekt of er nog meer explosieven in het pand liggen.

Het huis in de wijk Doornakkers in Eindhoven-Oost is ernstig beschadigd en niet meer bewoonbaar door de explosie. De achtergevel ligt in de tuin, er is een gat in de muur naar de buren en ook de voorgevel is beschadigd.

De politie kreeg de melding van de explosie gisteravond rond 20.45 uur. Eerst dacht men aan een gaslek, maar later werd duidelijk dat het om een explosief ging. De mortiergranaat belandde door de muur bij de buren, die ook schade aan hun woning opliepen. Op foto’s is te zien dat er een gat in de muur zit.

De explosie was zo krachtig dat de buren hun woning moesten verlaten en elders ondergebracht werden. De straten rondom de woning werden afgezet voor onderzoek en omstanders moesten op afstand blijven. De explosie veroorzaakte ook schade aan een aangrenzende woning.

Het politie-onderzoek in de zwaar beschadigde woning in Eindhoven gaat nog verder om te achterhalen wat er precies is gebeurd en of er nog gevaarlijke materialen aanwezig zijn. Het is een schokkend incident voor de buurt en de betrokkenen, en de autoriteiten zullen er alles aan doen om de situatie te onderzoeken en de veiligheid te waarborgen.