news-19102024-041653

Het KNMI heeft gewaarschuwd voor dichte mist in het noorden van Nederland. De waarschuwing geldt specifiek voor de provincies Friesland en Groningen tot acht uur vanochtend. Het zicht kan op veel plaatsen minder dan 200 meter zijn, en zelfs minder dan 100 meter in delen van Friesland. Dit kan problemen veroorzaken voor het wegverkeer, dus wees voorzichtig als je de weg op gaat.

Hoewel de dichte mist voornamelijk in het noorden van het land wordt verwacht, is er ook elders in Nederland kans op mist. Het KNMI waarschuwt dat de mist in het oosten van het land mogelijk tot halverwege zaterdagochtend kan aanhouden. Het is dus verstandig om extra voorzorgsmaatregelen te nemen als je van plan bent om te reizen.

Het is belangrijk om langzamer te rijden en voldoende afstand te houden van andere voertuigen als je toch de weg op moet. Verlichting aan hebben en extra goed opletten kunnen helpen om ongelukken te voorkomen. Blijf alert en pas je rijgedrag aan de weersomstandigheden aan.

Als je niet per se de weg op hoeft, is het verstandig om thuis te blijven en te wachten tot de mist is opgetrokken. Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent als je toch de deur uit moet en houd rekening met langere reistijden. Veiligheid staat voorop, dus neem geen onnodige risico’s in het verkeer.

Blijf op de hoogte van de laatste weerupdates en eventuele verkeersinformatie, zodat je goed voorbereid bent op de mistige omstandigheden. Hopelijk zal de mist snel optrekken en kunnen we weer veilig de weg op. Tot die tijd is het belangrijk om alert te blijven en verantwoordelijk te handelen. Veel succes en veilige reis!