news-20102024-222525

Een speler van een amateurvoetbalclub in Vlaanderen raakte zwaargewond nadat er zwaar vuurwerk op het veld werd gegooid. Het incident vond plaats in Zillebeke, vlakbij de Franse grens in de buurt van Ieper. Nadat de scheidsrechter de wedstrijd had afgefloten, gooide een toeschouwer vanaf de tribune het vuurwerk tussen de spelers.

De 26-jarige speler van KSCT Menen probeerde het vuurwerk op te rapen en weg te gooien, maar helaas ontplofte het voordat hij dat kon doen. Hierdoor raakte hij zwaargewond en verloor hij minstens één vinger. Er is nog hoop dat twee andere vingers gered kunnen worden.

De voorzitter van SK Zillebeke, Mathieu Verhoest, was getuige van het incident en beschreef het vuurwerk als een Cobra 6 met de kracht van een handgranaat. Dit type vuurwerk is verboden in België. De 21-jarige man die het vuurwerk gooide, afkomstig uit Wevelgem, werd na de wedstrijd gearresteerd en wordt verdacht van het onbedoeld veroorzaken van letsel.

Naast mogelijke strafrechtelijke vervolging, kan de scheidsrechter de kwestie ook aan de Belgische voetbalbond voorleggen. De bond kan verdere maatregelen nemen, zoals een stadionverbod voor de dader. Dit tragische incident benadrukt het belang van veiligheid en respect op en rondom sportvelden. Voetbal hoort een plek te zijn waar spelers en toeschouwers zich veilig voelen en van het spel kunnen genieten, zonder angst voor geweld of gevaarlijke situaties. Het is cruciaal dat dergelijke incidenten streng worden aangepakt om ervoor te zorgen dat dit soort voorvallen niet meer voorkomen in de toekomst. Veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben, zodat iedereen van sport kan blijven genieten op een verantwoorde en respectvolle manier.