news-24102024-050323

Bij een explosie in een toilet in de Chileense hoofdstad Santiago zijn zeker 35 middelbare scholieren gewond geraakt. Volgens de politie waren de leerlingen molotovcocktails aan het maken in de wc’s.

Van de scholieren liepen er tien ernstige brandwonden op. Van hen verkeren er vijf in levensgevaar, meldt onder meer de Chileense krant La Cuarta. De leerlingen van het Internado Nacional Barros Arana (INBA) zouden zich gisteren iets voor 11.00 uur lokale tijd hebben opgesloten in de toiletten om een molotovcocktail te maken. Die zouden ze hebben willen gebruiken bij een demonstratie.

In de toiletten werden onder meer flessen met brandbare vloeistof aangetroffen. Ook vond de politie er witte overalls. Die kunnen volgens de politie gebruikt worden door demonstranten om zichzelf onherkenbaar te maken.

De gemeente laat strafrechtelijk onderzoek uitvoeren. Een gemeenteambtenaar stelt in de Chileense krant Las Ăšltimas Noticias dat hoewel de slachtoffers minderjarig zijn, zij mogelijk door volwassenen zijn aangespoord om de explosieven te maken.

Scholen moeten een veilige omgeving zijn voor leerlingen om te leren en te groeien. Het is zorgwekkend dat dergelijke incidenten plaatsvinden op een school. Ouders, leraren en autoriteiten moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat leerlingen zich bewust zijn van de gevaren van het experimenteren met gevaarlijke stoffen.

Het is van groot belang dat er passende maatregelen worden genomen om de veiligheid op scholen te waarborgen en te voorkomen dat dergelijke incidenten in de toekomst opnieuw plaatsvinden. Het is belangrijk dat leerlingen worden voorgelicht over de mogelijke gevolgen van hun acties en dat zij worden aangemoedigd om op een veilige en verantwoorde manier met problemen om te gaan.