news-25102024-171425

Het verkeer op de ringweg A10 bij Amsterdam stond vast nadat een vrachtwagen bij de Zeeburgertunnel in brand vloog. De weg moest in beide richtingen worden afgesloten vanwege de brand. De vrachtwagen vervoerde accu’s en vatte vlam rond 13.00 uur ter hoogte van de afslag bij Durgerdam. Gelukkig raakte de chauffeur niet gewond, maar er kwam wel veel rook vrij.

Om de veiligheid te waarborgen, besloot de politie in overleg met de brandweer de weg bij de Zeeburgertunnel af te sluiten. Dit zorgde voor aanzienlijke files, die tot wel een uur konden oplopen volgens AT5. De brandende vrachtwagen werd uiteindelijk weggesleept en naar een veilige locatie gebracht, zodat de brandweer het vuur kon blussen. Hierdoor kon de weg weer snel worden vrijgegeven.

Op dit moment zijn alle rijstroken en de tunnel weer open voor verkeer. Echter, het verkeer rond Amsterdam ondervindt nog steeds grote drukte als gevolg van de eerdere afsluiting. Het is belangrijk voor automobilisten om rekening te houden met vertragingen en om alternatieve routes te overwegen om de files te vermijden. Veiligheid staat voorop, en het is goed om te weten dat de hulpdiensten snel hebben gereageerd om de situatie onder controle te krijgen.