news-27102024-112831

Tropische storm Trami heeft Vietnam bereikt en heeft al voor veel onrust gezorgd. Het Vietnamese weerinstituut voorspelt een enorme hoeveelheid neerslag van wel 60 centimeter in slechts 48 uur. Meteorologen waarschuwen voor mogelijke overstromingen in steden en hebben daarom uit voorzorg vier luchthavens gesloten.

Vorige week trok Trami over de Filipijnen, waarbij helaas 85 mensen om het leven kwamen door overstromingen en aardverschuivingen. Ongeveer een kwart miljoen mensen moesten hun huis verlaten vanwege de hevige regenval en harde wind.

Er was even bezorgdheid dat Trami zou terugkeren naar de Filipijnen, maar de storm is in plaats daarvan de Zuid-Chinese Zee overgestoken. Het lijkt erop dat Vietnam nu te maken krijgt met de verwoestende kracht van deze tropische storm.

Het is belangrijk dat de inwoners van Vietnam zich bewust zijn van de impact van deze storm en de mogelijke gevolgen. Veiligheidstips kunnen levens redden in dergelijke noodsituaties. Het is verstandig om te luisteren naar de adviezen van de autoriteiten en indien nodig een veilig heenkomen te zoeken.

Trami is al de tweede storm die Vietnam in korte tijd treft. Eerder in september heeft storm Yagi al veel schade aangericht en het leven gekost aan zo’n 300 mensen. Het is duidelijk dat het noodzakelijk is om goed voorbereid te zijn op dergelijke natuurrampen en de veiligheid van de bevolking voorop te stellen.

Laten we hopen dat de impact van tropische storm Trami in Vietnam beperkt blijft en dat de autoriteiten in staat zijn om de juiste maatregelen te nemen om de bevolking te beschermen tegen de verwoestende kracht van deze natuurramp.