alcaraz-schrapt-ook-roland-garros-van-zijn-bingokaart-na-slopende-vijfsetter-tegen-zverev-sporza

Roland Garros: Alcaraz wint slopende vijfsetter van Zverev

Carlos Alcaraz heeft zijn bingokaart verder aangevuld door ook Roland Garros toe te voegen na een slopende vijfsetter tegen Alexander Zverev. De Spanjaard, die nu zijn derde grandslamtitel heeft behaald, moest hard werken om Zverev te verslaan en staat nu op het punt om de vier grandslamtoernooien te winnen.

In zijn derde finale en derde grandslamtitel is Alcaraz de jongste speler die erin slaagt om op drie verschillende ondergronden een major te winnen. Na eerdere overwinningen op de US Open en Wimbledon, voegde hij nu Roland Garros toe aan zijn palmares.

De 21-jarige Spanjaard kreeg het echter niet cadeau van Zverev, die in zijn tweede grandslamfinale stond en mikte op zijn eerste titel. Ondanks het verlies in de eerste set wist Zverev terug te vechten en een sterke comeback te maken in de daaropvolgende sets.

Op cruciale momenten toonde Alcaraz zijn strijdershart en wist belangrijke punten te scoren, terwijl Zverev moeite had met het benutten van zijn breakkansen. Vooral in de vijfde set bleek dit doorslaggevend, waar Alcaraz een cruciale break kon vasthouden en uiteindelijk de overwinning behaalde.

Met deze overwinning treedt Alcaraz in de voetsporen van zijn landgenoot Rafael Nadal en voegt hij zich bij de Spaanse erelijst op Roland Garros. Met nog slechts de Australian Open te gaan om zijn bingokaart te voltooien, lijkt Alcaraz vastberaden om zijn succes voort te zetten.

Gefeliciteerd van Thibaut Courtois en Rafael Nadal, Alcaraz maakte het af en pakte zijn derde grandslamtitel in zijn derde finale. Zverev leek moeite te hebben op het gravel, terwijl Alcaraz vastberaden bleef en de overwinning naar huis bracht.