ronde-van-zwitserland-schrapt-nufenenpas-wegens-sneeuwval-koninginnenrit-flink-ingekort

Nieuws

Op vrijdag 7 juni 2024 om 18:31 heeft de Ronde van Zwitserland aangekondigd dat de Nufenenpas vanwege hevige sneeuwval uit het parcours wordt geschrapt. De koninginnenrit zal aanzienlijk worden ingekort vanwege de onbegaanbare omstandigheden op de bergpas.

De renners die dit jaar deelnemen aan de Ronde van Zwitserland zouden oorspronkelijk de Nufenenpas beklimmen, die bekend staat als een van de hoogst gelegen berijdbare passen van Zwitserland. Echter, door de aanhoudende sneeuwval is de organisatie genoodzaakt om twee alternatieve routes te overwegen. Helaas is ook de route over de Gotthardpas niet haalbaar, wat heeft geleid tot de beslissing om de etappe in te korten.

De organisatie heeft momenteel overleg met de betrokken kantons om een definitieve beslissing te nemen over de nieuwe route. De veiligheid van de renners, ondersteunende voertuigen en toeschouwers staat voorop, aldus wedstrijdbaas Olivier Senn.

Ondanks de teleurstelling over het moeten aanpassen van de koninginnenrit, erkent de organisatie dat moeder natuur en het weer onvoorspelbaar zijn en dat zij zich daaraan moeten aanpassen. Meer informatie over de nieuwe route zal te zijner tijd worden gedeeld met het publiek.