yazeed-al-rajhi-remporte-le-desafio-ruta-40sur-le-fil

Yazeed Al-Rajhi wint Desafio Ruta 40 op het nippertje

Yazeed Al-Rajhi en Timo Gottschalk hebben de Desafio Ruta 40 gewonnen, de vierde race van het Wereldkampioenschap Rally Raid. De Saudische coureur Al-Rajhi versloeg Nasser Al-Attiyah met slechts 40 seconden, waardoor Al-Attiyah het wereldkampioenschap net niet kon veiligstellen. De beslissing zal vallen tijdens de Rally van Marokko in oktober.

Al-Attiyah, die gehoopt had het Wereldkampioenschap Rally Raid te winnen voordat hij zich zou richten op de Olympische Spelen, zal geduld moeten hebben. Na zijn nederlaag tegen Al-Rajhi in de Desafio Ruta 40, gaat de Qatarese coureur de laatste race van het seizoen in Marokko in met een voorsprong van 25 punten op zijn rivaal.

Al-Rajhi en Gottschalk wonnen twee van de vijf etappes van de Desafio Ruta 40, de vierde race van het seizoen na de Dakar, de Abu Dhabi Desert Challenge en Portugal. Ze versloegen het duo Al-Attiyah – Boulanger met 40 seconden om hun derde overwinning in het Wereldkampioenschap te behalen, de eerste dit seizoen. Sebastian Halpern (X-raid Mini JCW) eindigde als derde op eigen bodem.

De strijd om de titel zal dus plaatsvinden in Marokko, waar Al-Attiyah zijn Hunter Prodrive zal inruilen voor zijn nieuwe Dacia, die momenteel in ontwikkeling is.

In de motorcategorie behaalde Adrien Van Beveren opnieuw de derde plaats. Net als tijdens de Dakar en in Portugal eindigde de Noord-Franse coureur op de derde plek in deze Desafio Ruta 40, achter zijn teamgenoten Ricky Brabec en Tosha Schareina van Honda. Ross Branch (Hero) eindigde als vijfde en behoudt de leiding in het kampioenschap, waar Van Beveren op de derde plaats staat.