news-28092024-063100

Titel: Van vervallen herenhuis tot luxe paleis met wellnessfaciliteiten

Jarenlang hebben Chris en Arend gewerkt aan de verbouwing van dit 120 jaar oude herenhuis in het hart van Bergen op Zoom. Nu staat het imposante pand aan de Antwerpsestraat 39 te koop. Het stel heeft besloten na al hun harde werk te verhuizen naar een warmer oord en laat een volledig gerenoveerd paleis achter. Met maar liefst veertien kamers biedt het huis voldoende ruimte. Voor degenen die behoefte hebben aan ontspanning, is er zelfs een complete wellnessruimte beschikbaar.

Toen Chris en Arend vijf jaar geleden besloten om het pand te kopen, was het lange tijd een kantoorpand geweest. Het stel werd meteen verliefd op het huis vanwege de historische uitstraling en het potentieel dat ze zagen. Gedurende tweeënhalf jaar hebben ze keihard gewerkt aan de renovatie. “Iedereen verklaarde ons voor gek, maar we zijn blij dat het uiteindelijk is gelukt. Maar zo’n grote klus zullen we nooit meer doen,” lacht Chris.

Ongeveer zeventig ramen zijn vervangen door isolerende exemplaren. Systeemplafonds zijn verwijderd en vervangen door gipsplaten, en er is veel isolatiemateriaal toegevoegd, samen met vloerverwarming en nieuwe elektra. Een badkamer ontbrak, dus er zijn twee nieuwe badkamers toegevoegd. Oude elementen van het monumentale pand zijn zoveel mogelijk behouden gebleven.

Het herenhuis heeft een rijk verleden met diverse bewoners. Het dateert uit 1902 en is oorspronkelijk gebouwd als school of kindertehuis, hoewel de exacte geschiedenis niet helemaal duidelijk is. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het pand gebruikt als hoofdkantoor door de Duitse krijgsmacht. Na de oorlog werd het overgenomen door Theo Neutelings als woonruimte, vlakbij de Liga-fabriek. Hij was de bedenker van de bekende Liga-koek, die destijds extra voedingsstoffen bevatte voor kinderen vanwege de hoge kindersterfte in die tijd.

Het huis heeft drie verdiepingen en een kelder van vijftig vierkante meter. De begane grond is voorzien van een uitgebreide wellnessruimte met relaxruimtes, hottub, sauna, dompelbad en Turks stoombad. Met een oppervlakte van honderd vierkante meter kunnen gasten hier volledig tot rust komen.

De keuken was aan het begin van de verbouwing niet veel bijzonders, maar is nu omgetoverd tot een grote leefruimte met rode, glanzende kasten. De eetkamer heeft een bibliotheekachtige boekenkast en een grote schouw met antieke tegels. Traditionele lambrisering, sierlijsten en gedecoreerde plafonds sieren verschillende kamers.

Voor buitenliefhebbers zijn er verschillende plekken rondom het huis om te genieten. Aan de achterkant is er een dakterras en drie tuinen, waarvan één met vijver. Aan de voorkant is er zelfs een klein balkonnetje. Chris benadrukt de rust die heerst ondanks de centrale ligging aan een doorgaande weg. Het huis is te koop voor 1.325.000 euro, maar biedt een compleet gerenoveerde woning met alle luxe voorzieningen.

Al met al is het herenhuis aan de Antwerpsestraat 39 getransformeerd van een vervallen pand tot een luxe paleis met wellnessfaciliteiten, waar de nieuwe eigenaren kunnen genieten van alle comfort en rust die het te bieden heeft.