news-09102024-223722

Voor de kust van Bonaire is een krokodil gespot door een vader en zoon die in de buurt van het strand van Sorobon waren. De vader heeft meteen de autoriteiten op de hoogte gebracht van de vondst. Dit heeft geleid tot het afsluiten van het gebied voor publiek vanwege veiligheidsredenen.

Het is ongebruikelijk dat krokodillen in de buurt van het eiland Bonaire worden gezien. Dit heeft bij zowel bewoners als bezoekers tot bezorgdheid geleid. Er circuleert zelfs een video van het dier onder de mensen.

Gezaghebber John Soliano van Bonaire heeft vandaag een persconferentie gehouden om meer informatie te verstrekken over de gespotte krokodil. Het gebied waar het dier is gezien, is momenteel afgesloten voor het publiek om de veiligheid te waarborgen.

Normaal gesproken is het strand van Sorobon een populaire plek waar mensen verkoeling zoeken in het ondiepe water en windsurfen. Echter, vanwege de aanwezigheid van de krokodil is dit momenteel niet mogelijk.

Om het dier te vangen, zijn onderzoekers van natuurbeheerder Stinapa ter plaatse, samen met een expert van Diergaarde Blijdorp die toevallig op vakantie is op het eiland. Zij maken gebruik van boten en drones tijdens de zoektocht.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de instructies van de autoriteiten op te volgen om ervoor te zorgen dat zowel bewoners als toeristen veilig blijven tijdens deze ongewone gebeurtenis. Het is nog onduidelijk hoe de krokodil in de buurt van Bonaire is terechtgekomen en hoe lang het zal duren voordat het dier gevangen kan worden.