voici-le-score-de-willy-borsus-mr-aux-lections-2024-tout-savoir-sur-les-voix-de-prfrence

Willem Borsus scoort bij de verkiezingen van 2024: alles wat u moet weten over de voorkeursstemmen

Het resultaat van de verkiezingen van 2024 in België

Op zondag 9 juni werden cruciale verkiezingen gehouden voor de toekomst van België. Burgers werden opgeroepen om hun stem uit te brengen voor federale, regionale en Europese niveaus. Voor elk niveau van macht konden de Belgen kiezen om te stemmen op lijsten, maar ook op politieke persoonlijkheden.

De resultaten van deze verkiezingen kwamen gedurende de dag van 9 juni en de dag erna binnen: onze real-time modules hielden u op de hoogte van de verkiezingsresultaten.

Onze modules “Voorkeursstemmen” worden live bijgewerkt: als er geen resultaten zichtbaar zijn, betekent dit dat het tellen van de stemmen nog niet ver genoeg gevorderd is. Zodra de resultaten van de verkiezingen van 2024 per politieke persoonlijkheid beschikbaar zijn, zullen ze op deze pagina te zien zijn.

De resultaten van de verkiezingen van 2024 in België in real-time (Europees, federaal en regionaal)!

Wat is het aantal voorkeursstemmen dat Willy Borsus, MR-kandidaat, heeft behaald? Ontdek het in onze module die de resultaten van elk partij en de voorkeursstemmen van de kandidaten laat zien.

Wie is Willy Borsus?

Willy Borsus is geboren op 4 april 1962 in Pessoux. Na het behalen van een diploma in rechtsgeleerdheid aan het Instituut voor Hoger Onderwijs van Namen (IESN), werd Willy Borsus politiek actief als gemeenteraadslid van Somme-Leuze. In 1994 werd hij burgemeester van de gemeente en bekleedde hij die functie twintig jaar lang. Naast zijn gemeentelijk mandaat, was Willy Borsus vanaf 1994 actief op provinciaal niveau. Hij zetelde ook in het Congres van Lokale en Regionale Overheden van de Raad van Europa in Straatsburg. Daar hield hij zich bezig met duurzame ontwikkeling en bestuur. In 2004 werd Willy Borsus verkozen tot het Waals Parlement en het Parlement van de Franse Gemeenschap. Hij werd vervolgens fractievoorzitter van MR, in de oppositie, in het Waals Parlement van 2009 tot 2014. Na deze periode trad hij toe tot het federale parlement als minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s, Landbouw, Sociale Integratie en Regulering van spoor- en luchtvervoer. In juli 2017 werd Willy Borsus uiteindelijk minister-president van Wallonië. In september 2019 werd hij vervolgens benoemd tot vice-president van Wallonië en minister van Economie, Buitenlandse Handel, Onderzoek en Innovatie, Digitaal, Landbouw, Stedenbouw en Ruimtelijke ordening. Vandaag de dag is hij nog steeds gemeenteraadslid van Marche-en-Famenne.

Is stemmen echt verplicht? Wat zijn de sancties en boetes als ik niet stem?

Heeft u vandaag niet gestemd: wat riskeert u?

De regionale, federale en Europese verkiezingen van 2024

Het jaar 2024 is een cruciaal politiek jaar voor België, gekenmerkt door een reeks belangrijke verkiezingen. Op 9 juni gingen Belgische burgers naar de stembus om deel te nemen aan de regionale, federale en Europese verkiezingen. Het is een sleutelmoment voor de politieke toekomst van het land, waar elk stembiljet telt om de koers van België te bepalen. Maar het verkiezingsjaar eindigt daar niet. Op 13 oktober zullen kiezers opnieuw worden opgeroepen voor de gemeentelijke en provinciale verkiezingen. Deze tweede reeks verkiezingen zal lokale instanties vernieuwen, cruciaal voor het beheer van de dagelijkse zaken van de Belgische gemeenten en provincies.

Verkiezingen van 2024 in België: wat is een blanco stem?