curaao-wint-ook-tweede-kwalificatiewedstrijd-0-2-tegen-aruba-curacaonu

Sport

ORANJESTAD – Curaçao heeft in de tweede kwalificatieronde van het WK 2026 een overwinning behaald van 0-2 tegen Aruba. Deze wedstrijd vond plaats in pool C en was de tweede officiële wedstrijd onder leiding van coach Dick Advocaat. Na eerder met 4-1 van Barbados te hebben gewonnen, blijft Curaçao nu ongeslagen onder zijn leiding en leidt de groep met twee overwinningen uit twee wedstrijden.

Gedurende de wedstrijd had Curaçao bijna constant de overhand, maar slaagde er in de eerste helft niet in om te scoren, net als tegen Barbados. Het team van Advocaat had driekwart van de wedstrijd balbezit.

De score werd geopend door Juninho Bacuna in de 58e minuut. Bacuna, speler van Birmingham City, schoot vanuit het midden van het strafschopgebied in de rechterbenedenhoek na een aangeven van Jearl Margaritha.

In de blessuretijd sloeg Curaçao opnieuw toe. Xander Severina scoorde in de 97e minuut na een assist van Rayvien Rosario vanaf de linkerkant van het strafschopgebied in de linkerbovenhoek. Dit doelpunt verzegelde de wedstrijd en zorgde ervoor dat de punten mee naar huis gingen.

Met deze overwinning staat Curaçao momenteel bovenaan in groep C, waar ook Barbados, St. Lucia en Haïti in zitten. De volgende wedstrijd van Curaçao is pas op 6 juni volgend jaar thuis tegen St. Lucia, gevolgd door een uitwedstrijd tegen Haïti vier dagen later.