delftse-dribbels-drie-clubs-nog-in-de-race

Delftse Dribbels: Drie clubs nog in de race

Volop spanning voor Wippolder, DHC en Concordia dit weekend, want het was voor deze clubs wederom een “erop-of-eronder-wedstrijd” in het gevecht om promotie dan wel handhaving. Omroep Delft verslaggever Fonz Olsthoorn en cameraman Jacco Naaktgeboren namen een kijkje bij DHC.

DHC-Victoria’04 (3-2, na verlenging) Nacompetitie 2e/3e klasse
Een duel, waarin de spanning voelbaar was en de twee ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. DHC kwam in de 20e minuut op voorsprong door **Quinten van Zweden**, die een vrije trap vanaf de linkerkant fraai inkopte (1-0). Nog voor de pauze kwam Victoria terug tot 1-1 en kort na de onderbreking kon het zelfs de leiding nemen door het benutten van een penalty (1-2). Voor trainer Wim Baggerman aanleiding om in te grijpen: **Joey Klijn** verhuisde van de spitspositie naar het centrum van de verdediging en aanvoerder **Giovalli Serbony** bewandelde de omgekeerde weg. Deze wijziging leverde al snel resultaat op, toen Serbony na een dieptepass op de Vlaardingse goalie af kon gaan en deze met een prachtige lob wist te verschalken (2-2).

In de noodzakelijk geworden verlenging leek Victoria al in de 1e minuut toe te slaan, echter de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak: **Kubilay van Oosten** werkte de bal binnen, nadat **Sinan Ocal** eerst nog op de keeper was gestuit (3-2). Dat Quinten van Zweden een paar minuten later een schot op de paal zag belanden, mocht de Delftse pret niet drukken. DHC gaat door naar de finale van de nacompetitie en zal volgende week -op neutraal terrein- moeten afrekenen met 3e klasser Rhoon om volgend seizoen weer op het huidige niveau te mogen blijven uitkomen.

Valkenswaard-Wippolder (1-0) Play offs 4e divisie/1e klasse
Wippolder speelde in Zaltbommel op neutraal terrein de finale in de play offs voor promotie naar de 4e divisie tegen Valkenswaard. De Delftenaren hielden lang stand tegen de duidelijk betere opponent, maar moesten in de slotfase van het duel uiteindelijk toch capituleren. Desondanks blijft promotie nog mogelijk, aangezien Wippolder in de herkansingsronde terechtkomt en kan spelen voor nog één plaats in de 4e divisie. Dan zal het wel 3 duels moeten winnen, te beginnen aankomend weekend in de thuiswedstrijd tegen het uit Oud-Beijerland afkomstige SHO.

Maasdijk-Concordia (1-2) Nacompetitie 3e/4e klasse
Concordia ging in het kader van handhaving in de 3e klasse op bezoek in Maasdijk om het daar tegen de plaatselijke VV op te nemen, dat afgelopen seizoen een afdeling lager opereerde. Maasdijk begon beter aan de wedstrijd en kwam al na 10 minuten op 1-0. Hoewel de thuisploeg nog wel een aantal keren gevaarlijk kon worden, groeide Concordia in de wedstrijd. Met goed voetbal en door er met name in de 2e helft een schepje bovenop te doen wisten de Delftenaren het tij te keren. **Rens Sandell** tekende voor de 1-1, waarna **Stan van Leeuwen** er met zijn winnende treffer voor zorgde, dat Concordia volgende week in de finale van de nacompetitie tegen het Haagse Laakkwartier het 3e klasserschap kan veiligstellen.