spanje-schrikt-even-maar-maakt-stevig-statement-voor-ek

Nieuwsbericht

Spanje schrikt even, maar maakt stevig statement voor EK

Niet alle topfavorieten kennen een even vlotte voorbereiding op het EK, maar bij Spanje lijken ze wel klaar te zijn voor de trip naar Duitsland. La Roja had enkele dagen geleden al Andorra met 5-0 verslagen en liet zaterdagavond een nieuwe vijfklapper optekenen. Deze keer was Noord-Ierland het kind van de rekening.

Nochtans was het in het begin van de wedstrijd wel even schrikken voor de Spanjaarden. Al in de tweede minuut kwam Noord-Ierland zowaar op voorsprong. Een vrije trap werd door Ballard immers voorbij doelman Simon gekopt. Spanje was meteen wakker geschud.

Ze wisten ook snel orde op zaken te stellen, want een kwartier later hadden ze de situatie immers al helemaal omgekeerd. **Pedri** zorgde een tiental minuten later voor de gelijkmaker met een afstandsschot en even later kopte **Morata** al de voorsprong op het scorebord.

Daarmee was Spanje helemaal gelanceerd en nog voor rust liep het uit tot 4-1. **Pedri** pikte zijn tweede doelpunt mee en **Fabian Ruiz** verzilverde nog een knappe assist van toptalent **Yamal**.

De tweede helft was een pak minder, ook door de vele wissels. Wel wist Spanje nog een vijfde keer te scoren. **Yamal** gaf opnieuw een assist, deze keer kroop de pas ingevallen **Oyarzabal** in de rol van afwerker.

Daarmee lijkt Spanje klaar voor het EK, al is het maar de vraag in welke mate Andorra en Noord-Ierland een waardemeter zijn. In de groepsfase wacht hen andere koek, want met Kroatië, Italië en Albanië werd Spanje ingedeeld in een zeer zware poule.